Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте, живея в монолитна кооперация и искам да пробия дупка в тавана за усвояване на таванската си стая над мен. Моля за съвети как да постъпя.
gnt69 - майстор
С як перфоратор. Ако нямаш вземаш под наем и бой.
шоп - майстор
Ако тавана е твой-съединявай помещенията, ако е общи части искай ПИСМЕНО съгласие от съсобствениците.

Другото са подробности.
kolev_k - специалист
gnt69 написа:
Ако нямаш вземаш под наем и бой.
Депозита за перфоратора е колкото цената на нов.Така че ако ти набутат някой трошляк и ти се разпадне в ръцете,ко прайм?
gnt69 - майстор
Депозита е да го върнеш или ако го изтървеш от високо и се разпадне да го платиш. Ако изгори от употреба си го ремонтират. Така че вземай един ама по голям и бой по плочата. :partyman:
muhala - майстор
И кво да изкърти и да резне арматурата, а ?
Вие, които давате съвети какви сте ? Хамали или строителни инженери ?

Към автора: ако си ми комшия ти гарантирам, че ще се постарая държавата да не ти разреши да правиш каквото и да е конструктивно изменение по сградата.
Чираче - майстор
muhala написа:
И кво да изкърти и да резне арматурата, а ?
Вие, които давате съвети какви сте ? Хамали или строителни инженери ?

Към автора: ако си ми комшия ти гарантирам, че ще се постарая държавата да не ти разреши да правиш каквото и да е конструктивно изменение по сградата.
И какво ще и стане на плочата? Няма да падне, със сигурност.
Аз не искам подобни комшии. :x Никой не обича подобни злобари.
gnt69 - майстор
Арматурата обезателно трябва да я резне иначе за какво е къртил.. Само не разбрах ти откъде се намеси да не ти е комшия.
И къде е помощта за човека. Има дупка да кърти да я кърти. На въпрос да къртя ли отговора е кърти. Ако даде повече информация и чертежче може и други отговори да получи. :partyman:
muhala - майстор
Отворите в плочите са проектирани да ги има. Там, където не е мислено да има отвор има проектирана арматура. Махането да същата, не променя проекта. Т.е. гледай да не събориш сградата.
p.v.x - майстор
Принципно , трябва да се срещне с изпълнителя на строежа , на тази кооперация.
Той трябва да има конструктивните - арматурните планове на кооперацията.
Да проведе една консултация.
Трябва да се внимава , ако има заложена напрегната арматура.
Така само се гадае.

:rock:

пп.Имам план да изпълнявам.За брой мнения на ден. :-D

Тема "Дупка в бетонна плоча." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: