• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте имам въпросния телевизор, проблемът е следния. По време на работа след около половин час губи картина и така след няколко месеца постепенно това време намаля и сега въобще не изкарва картина. Като го включа - говор има, менютата за настройки се виждат, ако канала има телетекст той също се вижда, но картината на канала липсва. Пробвах да подам сигнал през предния AV вход - отново същия ефект. Ако някой се сеща или има някакви идеи, ще съм много благодарен.
kolev_k - специалист
Процесор.На Фунаите това им е слабото място.
Какво бихте ме посъветвали - да го грея с пистолет за горещ въздух или да си играя да му вдигам напрежението. За второто четох, че не било препоръчително.
kolev_k - специалист
Сменяш го.Препоръчително е да го сложиш на цокълче,и една ламаринка в-у него с кабелче запоено към нея и към масата на платката.Ламаринката я лепни с някакъв силикон.
Благодаря. Ще пиша по- късно за резултата.
FM STEREO - специалист
Предполагам е защита от статично електричество,виждал съм такова нещо в едно SONY,кварца в декодера за PAL SEKAM беше свързана така.
todortv - майстор
Телевизорът е 29 инча и шаси 11ак37-11.
Няма нищо общо с шаси МК и процесор и тенекия.
Проблема най-вероятно е във STV2248H.
Трябва майстор..... :)
kolev_k - специалист
todortv написа:
Телевизорът е 29 инча и шаси 11ак37-11.
Няма нищо общо с шаси МК и процесор и тенекия.
Проблема най-вероятно е във STV2248H.
Трябва майстор..... :)
Ми кат знайш къде е проблема,отстрани го сам или търси майстор.Що само спамиш форума?
hidrazin - майстор
Чакай сега, искаш да кажеш че първоначално има картина която после изчезва и остават само OSD менюто и телетекста?
Определено не е от тоя процесор дето всички си мислят.
Виж какво е писал todortv - от тоя чип е най-вероятно.
Може да не е от чипа а някой елемент покрай него.
Виж двата кварца дали са читави и дали имаш импулси на 48-ми и 49-ти крак като изчезне картината.
Друго така дистанционно ...
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Funai TV-29D8128" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: