Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bobtosh - специалист
Притиснат съм от времето което имам за извършване на ремонта и затова след кратко ровене за подобна тема с риск да се повтаря пускам следните въпроси с молба за съвет:

- кубатурата на хола с усвоената вече тераса е 67 м3;
- трябва да се прокарат полиетиленови тръби с ал. вложка по пода на терасата с дължина около 3.5 м всяка;

Въпросите са:
- колко мощен трябва да е радиатора за това помещение?
- какви размери трябва да е този радиатор?
- свързването на радиатора може ли да е такова че от едната страна да влиза топлата вода, а от срещуположната да излиза студената? (имало едностранни, които не топлели толкова)
- мога ли да направя серпентини по пода на терасата или ще се загуби топлина и оттам мощност? (нищо не разбирам от парно :sad: )

Благодаря!
bobtosh - специалист
айде трийте това ... явно никой няма какво да каже :?
velsi - Почетен майстор
bobtosh написа:
айде трийте това ... явно никой няма какво да каже :?
Имай търпение, приятелю, ще се появят разбирачите по парно и всичко ще и обяснят.
LazarGanev - "Велик майстор"
Много въпроси, а никаква информация! Боб ли да хвърляме - разкажи има ли някаква отоплителна инсталация в момента - котел-гориво, радиатори, брой ребра, помещения, тераса ли усвояваш? Кой да се ангажира иначе със съвет?
dmi - специалист
2 радиатора с по 14 глидера на Н600 ви стигат.

На предпоследната черта - да
на последната и да и не, по-добре не.
bobtosh - специалист
LazarGanev написа:
Много въпроси, а никаква информация! Боб ли да хвърляме - разкажи има ли някаква отоплителна инсталация в момента - котел-гориво, радиатори, брой ребра, помещения, тераса ли усвояваш? Кой да се ангажира иначе със съвет?
Ми като четеш през това време какво правиш? написал съм че терасата е усвоена!

Това е апартамент и досега е имаше радиатор панелен с размери 200х37см. - искам да го заменя.
bobtosh - специалист
n_a написа:
Ха-ха-ха!
абе ти каква ти е целта?! да спамиш само ли? за какво изобщо трябваше да го напишеш това? смей се на себе си..
bobtosh - специалист
dmi написа:
2 радиатора с по 14 глидера на Н600 ви стигат.

На предпоследната черта - да
на последната и да и не, по-добре не.
поне 1 отговор по въпроса ми, благодаря ти!

Тема "моля съвет за свързване и мощност на алуминиев радиатор!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: