ivanovbg написа:......... При теб може почвата д е по дълбока. ......... Евентуалния ефект е при посаждането......Както писах по-горе почвата не е дълбока 50-60 см,даже на места и по-малко.На баир каква почва да има ?Жълта пръст и като полея с лейката, лъсват ситни камъчета като пясък.Сложих го за да помогна на дръвчетата в началото ,първите няколко години.На препарата му дават действие около 7-8 години.
ivanovbg написа:...............Ореха колкото е висок толкова е и надълбоко. Вервай ми там няма как да стигнат гранулите........Няма нужда да ти вярвам ,това го знам и това съм го видял на живо.Още стоят дънерите и корените на два доста стари ореха и така ще си останат и ще ми пречат.Пролетта когато ходих да пазаря един багер да дойде да извади дънерите и корените на 15 други дървета,най-различни-круши,ябълки и др. багериста първото нещо което ме попита какви са дърветата,да не са орехи,ако са орехи да търся друг багерист

hidrazin написа:Абе не че няма файда но трябва да се прецени дали е икономически оправдано.
Ако си взел фиданките средно по 4-5 кинта, абсорбента ти качва цената с още около 50%. Демек стават някъде по 7 лева.
Това е точно така,ама за 20 дръвчета може да се развърже по широко кесията

hidrazin написа:Ако пък имаш изградено капково напояване, използването на абсорбент е кощунство.Имам изградено капково /писал съм и снимки съм слагал/и не съжалявам,въпреки че не мога да го ползвам пълноценно,защото съм ограничен от към водата.Имам кладенец, но дебита е много малък почти никакъв, тази година-не е валяло от не знам колко време.Имам и водопровод ,но там 1 куб м вода е 2,00 лв
.......Друг е въпроса при лоши поливни условия - няма водоем или е с ограничен дебит, трябва да караш вода с цистерна ........

hidrazin написа:Между другото използването на абсорбент може да забави дръвчетата да пуснат дълбоки корени.Съгласен съм и го знам това.Същото се отнася и за размера на дупките при засаждане.Въпреки това когато засаждах дръвчетата,дупките които изкопах са доста по-големи от обичайното и не съжалявам за това.Целта ми е да помогна в първоначалното развитие на дръвчета до колкото ми позволяват условията.
Корените ще търсят "лесното", водата от абсорбента и хич няма да искат да отиват надълбоко.![]()