• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Raij - специалист
Grants помпата на колко ти включва щом камината я експлоатирош на тази ниска т°.
grants - специалист
43гр май беше , не помня. Но тази година ще трябва да променям настройките , че трябва да карам Т на водата поне на 55гр заради бойлера.
Скоро ще инсталираме същата камина на горния етаж , ще споделя впечатления от тазгодишния им модел. На 1ви оглед изглежда по-добре от миналогодишния , по-добри сглобки , по-избарани детайли :) Цената отново 2300лв.
Raij - специалист
Качи някоя снимка на новата ако отваряш задният капак
Здравейте,от скоро и аз имам Burnit comfort 25 kw,за първи път след инсталацията вчера я запалих,като очаквах всичко да е наред,но след като я запалих работи около 20мин.и ми изписва er01 и издва пиукащ звук,в инструкциите има дефиниция на грешката,но няма решение.След като е в режим off я паля отново и след 20 минути пак дава същата грешка.беше настроена на степен 3 60гр.,после зададох автоматичен режим. Прочетох форума,но не видях някой да е имал такъв проблем. Моля за съвет,тъй като са почивни и няма да мога да се свържа със сънсистем. Благодаря
grants - специалист
Здравей колега , и аз се разрових за конкретната грешка но не можах да намеря информация защо я дава. Погледна ли каква температура на водата е достигнала камината , както и температурата на изх.газове преди да даде грешката ? HV1 ти е аварийния термостат , който предполагам следи отново Т на водата , та ако откаже основния да може да изключи камианта аварийно. Може един от двата термостата да са повредени и да дават грешни стойности.
Другия вариант , който за мен е по-вероятен е да има въведени грешни стойности по-настройките. Ако се върнеш по-назад в темата има линк и инструкции към сервизните настройки , как се влиза , въвежда и т.н. , в сервизната книжка ги има стоковите настройки , аз също съм качил тук и снимка с мойте настройки , та можеш да свериш твойте дали всичко е както трябва :wink:

Поздрави !
grants написа:
Здравей колега , и аз се разрових за конкретната грешка но не можах да намеря информация защо я дава. Погледна ли каква температура на водата е достигнала камината , както и температурата на изх.газове преди да даде грешката ? HV1 ти е аварийния термостат , който предполагам следи отново Т на водата , та ако откаже основния да може да изключи камианта аварийно. Може един от двата термостата да са повредени и да дават грешни стойности.
Другия вариант , който за мен е по-вероятен е да има въведени грешни стойности по-настройките. Ако се върнеш по-назад в темата има линк и инструкции към сервизните настройки , как се влиза , въвежда и т.н. , в сервизната книжка ги има стоковите настройки , аз също съм качил тук и снимка с мойте настройки , та можеш да свериш твойте дали всичко е както трябва :wink:

Поздрави !

grants Благодаря за бързия отговор,незнам изгорелите газове с какви стойности са,но Т на водата е 50 и изключва с тази грешка. Това,което оправих е Термостата сложих го на 40беше на 30 ,но немога да вляза в меню TP08,задържах бутоните,но такова меню не ми се появи,за да сверя с твоите стойности,а стойностите може ли да са еднакви при положеное,че до колкото разбрах ти си с 13кв :?
Здравейте от пролетта имаме камина 25+ сега я палим и постоянно дава грешка 12 т.е грешка при запалване.Подавам ръчно пелети запалва се след като достигне зададените градуси спира да гори и когато трябва да се поднови наново оганя дава грешка и край.Какво да направя докато дойде някой от сервиза
Ориентирах се е менюто А13 ми беше 0 направих го на 1,но може ли да ми кажете каква трабва да е стойноста на t43 за 25kw,на мен ми е 9590,вижда ми се доста. Благодаря
grants - специалист
zoimih написа:
Ориентирах се е менюто А13 ми беше 0 направих го на 1,но може ли да ми кажете каква трабва да е стойноста на t43 за 25kw,на мен ми е 9590,вижда ми се доста. Благодаря
Здравей колега , радвам се че си се оправил. Дай параметър Т43 на 60 , няма значение дали си с малкия или големия модел камина :wink:
невена78 написа:
Здравейте от пролетта имаме камина 25+ сега я палим и постоянно дава грешка 12 т.е грешка при запалване.Подавам ръчно пелети запалва се след като достигне зададените градуси спира да гори и когато трябва да се поднови наново оганя дава грешка и край.Какво да направя докато дойде някой от сервиза
Здравей Невена , предполагам камината я палите за 1ви път. Най-вероятно грешката , която дава е в резултат на объркани системни настройки. В темата съм дал линк към сервизната книжка на камината и описание как се влиза в инсталаторското меню (1 страница) , за всички параметри си има стандартни стойности за 13кв и 25кв модел в книжката. На 8 страница от темата съм дал настройките , които ползвам аз , но ще има някакви разлики защото аз съм с по-малкия модел.

Поздрави !
grants - специалист
Включване на стаен термостат на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13/25 kW

Колеги здравейте надявам се информацията , която ще споделя да свърши работа на някой от вас :)
ВАЖНО: Понеже не могам да си редактирам старите постове , искам да се поправя - вградения датчик на камината който се намира от десния й край е датчика който мери Т на водата , това не е стайния термостат и не трябва да се пипа изобщо !

Камините BURNit PM Comfort plus 13/25 kW нямат включен стаен термостат. Затова в менюто , където показва Т на изх.газове и оборотите на вентилатора , на tA показва Lo. Ето снимка на схемата на свързване на контролера и описание на нещата , които се вързват. На пинове 17 и 18 няма вързано нищо , съответно камината има само датчик който мери Т на водата (пинове 19 и 20) и датчика за Т на изгорелите газове (пинове 15 и 16).
Изображение

Следва да си намерите един термистор NTC 10к. Аз позлвах един , който ми остана резервен от контролера за соларната инсталация. Вързвате го на пинове 17 и 18 и го отдалечавате от камината , за да мери реалната околона температура.
Ето го свързан вече (средните 2 пина)
Изображение

Сега вече от менюто с P1 може да си гледате и стайната температура
Изображение

Натройките да се управлява камината по стайния термостат , а не по Т на водата не съм ги разучил , защото моята камина си я управлявам по Т на водата. Надявам се хората , които искат да позлват стайния термостат да споделят мнение как да се настрой камината и в какъв режим работи , от мен толкова :partyman:
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: