simplex написа:И какво излиза-че според теб аварийките ти дават предимство и няма нужда да си оправяш светлините ли? Те(аварийките) казват на нормалномислещите хора единствено че си СПРЯЛ НЕПОДВИЖНО.И последното което ще ми дойде наум ако си пред мен на аварийки,ще е това,че искаш да излезеш назад.Дори бих спрял плътно зад теб,така и така аварийните казват,че си неподвижен и бих ти предложил помощ.Ако пък заради това,че не са ти в ред светлините и не ги ползваш по предназначение ми натиснеш колата тръгвайки назад-най-вероятно това своеволие ще ти е за последно и ще станеш много по-дисциплиниран за в бъдеще.След това със сигурност ще си оправиш светлините и ще ги ползваш правилно,но вече няма да вярваш и на огледалата,а ще слизаш преди това,за да се убедиш че е безопасно да тръгнеш назад.Можеш да бъдеш сигурен в тоталната промяна!MamaMy написа:На някои коли са по две на някои по една. Няма значение. Важното е да светят само когато е нужно.Светлините за задна не ти дават предимство. И почти не се виждат през деня. Крушките в тях са като на габаритите. Когато аз карам назад, пускам аварийките. Така събуждам бдителността на тези отсреща.
После тръгнали да търсят причините за увеличаващите се произшествия и агресия по пътищата..........