• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Всички имаме коли, нали ?
koveslav - майстор
simplex написа:
MamaMy написа:
На някои коли са по две на някои по една. Няма значение. Важното е да светят само когато е нужно.
Светлините за задна не ти дават предимство. И почти не се виждат през деня. Крушките в тях са като на габаритите. Когато аз карам назад, пускам аварийките. Така събуждам бдителността на тези отсреща.
И какво излиза-че според теб аварийките ти дават предимство и няма нужда да си оправяш светлините ли? Те(аварийките) казват на нормалномислещите хора единствено че си СПРЯЛ НЕПОДВИЖНО.И последното което ще ми дойде наум ако си пред мен на аварийки,ще е това,че искаш да излезеш назад.Дори бих спрял плътно зад теб,така и така аварийните казват,че си неподвижен и бих ти предложил помощ.Ако пък заради това,че не са ти в ред светлините и не ги ползваш по предназначение ми натиснеш колата тръгвайки назад-най-вероятно това своеволие ще ти е за последно и ще станеш много по-дисциплиниран за в бъдеще.След това със сигурност ще си оправиш светлините и ще ги ползваш правилно,но вече няма да вярваш и на огледалата,а ще слизаш преди това,за да се убедиш че е безопасно да тръгнеш назад.Можеш да бъдеш сигурен в тоталната промяна!
После тръгнали да търсят причините за увеличаващите се произшествия и агресия по пътищата..........
Chefo77 - майстор
Ооо, не се притеснявай - рано или късно някой, който не го интересува техническия преглед, ще ти огъне онзи ключ в колата по формата на главата ти и нещата ще си дойдат на мястото :)
Chefo77 - майстор
Ще се перефразирам - той нека ти огъне кръстачката в главата, пък ти си го съди колкото искаш. А дали ти ... 50 кила напикан, колко ще ти стигнат силиците да го размахваш този ключ?
koveslav - майстор
А,не съм никакъв,бе колега.Въпроса е да не попаднем в описаната от мен ситуация по твоя вина!
А като гледам изброените 6 точки,те биха прилягали на някой който току-що си е купил книжката и тепърва другите участници в движението го учат на правилата по трудния за него начин.
Chefo77 - майстор
Къде си видял да приканвам към саморазправа? Я се върни назад и виж кой се хвалеше, че имал ключ или кръстачка на пода пред пасажерската седалка. Аз само се опитвам да те приземя да не се отваряш много с тази кръстачка пред другите на пътя, за да не ти я огънат в главата, но ти продължаваш да се правиш на мъж. Като те баннат, следващият ти ник може да е "smeshnik", ще ти ходи на изказа и амбициите. Ако не знаеш, едно е да слезеш с голи ръце и да изядеш 2 шамара, съвсем друго е да слезеш с ключ. Е те тогава ще ядеш бой, бъди сигурен - и то по-голям от онзи, за който пеят "Джанго Зе"...
А дали си 50 кила напикан - ти си го каза някъде. Може и да не си бил "ти" де, може да е бил тинкпада, или туулед-каквото беше там ...
Chefo77 - майстор
Даже не помниш какво си писал като си пиян ...
infomar
simplex написа:
koveslav написа:
И какво излиза-че според теб аварийките ти дават предимство и няма нужда да си оправяш светлините ли? Те(аварийките) казват на нормалномислещите хора единствено че си СПРЯЛ НЕПОДВИЖНО
Аварийни светлини се ползват:
1. Като сигнал "благодаря"
2. Като светлини "изгубих се на къде отивам"
3. Като светлини "и тук паркирам аз сега"
4. "Опаа, давам назад бе!"
5. "Внимание, опасност!"
6. Развали ми се колата и дремя на пътя.

Та, предлагам да намалиш малко парата и да спреш да се правиш на каратист и ти. Истината е, че аварийки се ползват в различни случаи. И аварийките не дават право или предимство, служат за привличане на внимание.
А задните светлини нема нужда да ги правя. На техническият преглед никой не ги гледа. :-D :partyman:
Колега, без да се заяждам, посочи къде в правилникът са изредени тези приложения на аварийните, че не го намирам.
jekasus - майстор
Пресвяткване със дълги като предупреждение също го няма в правилника.
nikolovvd - майстор
Емигрирай в Русия!
simplex написа:
ЗаключваМЕ депутатите в парламента, които не са там ги хващаМЕ и ги вкарваМЕ вътре, барабар с цялото правителство, стоварваМЕ 3-4 цистерни бензин и ги палим живи. :)
След това повтаряМЕ същото с тези имигранти, които всъщност са терористи. И затваряМЕ границата. Знаеш ли как си мечтая за вишки и пехотни мини по границата? :) :) :)
Защо като се изхвърляш кат чикия на пясък пишеш в множествено число? Ти нещо сам можеш ли да направиш или можеш само отстрани да гледаш сеир, да ръсиш мозък и пишеш глупости като ученик в 10-ти клас (пубур).
nikolovvd - майстор
То трябва да си завършил 3 висши, 2 доктората и да си академик, за да се сетиш, че когато човек е вдигнал предния капак на колата и е пуснал аварийните, има нужда от техническа помощ.
Как ли се оправят тия с поршетата? Сигурно отварят багажника?! :lol:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "За Задължителното целогодишно шофиране с къси светлини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: