Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
jordanvass написа:
Обектът има 5 годишна гаранция, но тя не се отнася за всичко. Лампите си имат стандартна гаранция - 2г за физически и 1г за юридически лица. А тази година вече е минала.
Гледай сега, леко си противоречиш. Първо всичко беше гаранционно и не можеше нищо да бараш.
Сега се оказа че не е гаранционно ... Тогава няма проблем да смениш дори и осветителните тела.
И не знам що се дърпаш за LED? Драйверите си имат вградени варистори.
Освен това повечето от тях работят устойчиво в интервала 90-270V.
И тъй като мрежовото напрежение при повечето от тях се изправя и филтрира с електролитен кондензатор,
са и доста по-нечувствителни към пикове в мрежата.
Изображение
При мен само парковото осветление дето е към 9kW беше с луминесцентни тела Сантана 55W.
Е ами едва ли има нещо по-калпаво. След две години над 50% от телата бяха пълни с вода и чак зеленясаха.
Всичките ги смених с LED прожектори и вече близо година съм забравил за тях.
:partyman:
Duke_BG - специалист
а нещо такова дали няма да ти реши проблемите генерално

фира по друга електроника няма ли ? компютри офис техника ??
jordanvass - майстор
hidrazin написа:
jordanvass написа:
Обектът има 5 годишна гаранция, но тя не се отнася за всичко. Лампите си имат стандартна гаранция - 2г за физически и 1г за юридически лица. А тази година вече е минала.
Гледай сега, леко си противоречиш. Първо всичко беше гаранционно и не можеше нищо да бараш.
Сега се оказа че не е гаранционно ...
Ако ми посочиш къде съм казал, че ВСИЧКО е гаранционно и НИЩО не мога да барам, ще те черпя бира с кебапче. Или водка, ако предпочиташ.
Гаранцията от 5г се отнася за обекта и функционирането му като цяло. Това води до забрана за пипане по електрическите табла. Не мога да къртя и пускам нови кабели, да вграждам в съществуващите табла трансформатори, филтри или някаква друга електротехника. Но общата гаранция от 5г не ми покрива осветителните тела и крушките. След като изтече едногодишната гаранция на луминесцентната лампа, вече и самото тяло вътре с баласта е извън гаранция и мога да си го сменям. Но на обект, собственост на бедна община, няма кой да отпусне средства за генерална подмяна на всички осветителни тела с модерни. Евентуално за подмяна на някой и друг баласт с дросели може и да се спазарим, но повече не.
А за подмяна на някои по-критични лампи с ЛЕД наистина ще помисля. Може и да се окажат по-корави.
hidrazin - майстор
Както и да е. Явно при теб работата е обречена, докато не ги убедиш че по този начин постоянно ще трябва да се купуват нови ламби.
Икономически е оправдано използването на други ламби.
Само от нажежаемите и халогенните ще се избият парите ако се подменят с LED.
Иначе ще е едно безкрайно купуване на крушки.
:partyman:
fbr - майстор
Първо да купи една две и да пробва, и тогава да прави големите планове. Че знае ли се.

Тема "Лампите ми горят много често" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: