• 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
naso1979 написа:
здравейте колеги. някой може ли да ми каже такава горелка дали е удачно да се монтира на турски комбиниран котел 32кв., комина е зидан,широк. изходящата тръба към комина е 150мм (по памет), и какъв разход (примерен) би дала. благодаря ви
Може ама трябва първо да я направиш щото не се продават. Кефя се на колегата дето си я прави. Дано всичко да му се получи. :partyman:
zaza73 - специалист
gnt69 написа:
naso1979 написа:
здравейте колеги. някой може ли да ми каже такава горелка дали е удачно да се монтира на турски комбиниран котел 32кв., комина е зидан,широк. изходящата тръба към комина е 150мм (по памет), и какъв разход (примерен) би дала. благодаря ви
Може ама трябва първо да я направиш щото не се продават. Кефя се на колегата дето си я прави. Дано всичко да му се получи. :partyman:
Ами за сега се получава :partyman:
Горелката не е почиствана от повече 20 дни...Разбира се работи не повече от 3-4 часа на ден(предимно вечер).Ето така ...
http://www.vbox7.com/play:c3f4a98f66
Клипа е от тази вечер..
Управлението вече е с новия цветен дисплей с Wifi модул на Натурела.
http://www.naturela-bg.com/bg/product/5 ... n-displei/
zaza73 - специалист
Малко по различен е Мониторинга за новия дисплей.Ако някой има проблеми с настройките ще помагам. От Натурела бяха така добри да помогнат -Евала на хората . =D> Натурела поддържат сървър...на който се записват данните , а Мониторинга ги чете от там.

Прикачен файл:
New Bitmap Image.jpg
filmatoplo - майстор
Колко струва новото управление,старото съм го купувал за сто и нещо лв ,ама колко беше .да съм в час .
zaza73 - специалист
filmatoplo написа:
Колко струва новото управление,старото съм го купувал за сто и нещо лв ,ама колко беше .да съм в час .
Старото го взех за 150 лв.Сега , само за новия дисплей с wifi -150 лв.Но за да използвате новия дисплей , трябва да изпратите изпълнителния модул до Натурела за препрограмиране.
zaza73 - специалист
А и сега забелязах на снимката:
Прикачен файл:
New Bitmap Image.jpg
Температурата на котела 62 а на комина 77 - За 14 годишен котел Дакон Дор 24...
Разбира се обгорих го ...карах го на 70 градуса два дни да обгори от нагара получен от Донбаса.
Но всичко ще си покаже , когато навън стане -10....Не знам , чакам да видя как ще е тогава.
Защо да се мъчи човек, като има български много добри пелетни горелки. Вземете тази например - Bisolid GP. Позволява да се изгарят и нискокачествени дървесни пелети с високо пепелосъдържание и с диаметър Ø 6-8 mm.
filmatoplo - майстор
Търся горелка Бисолид 18 ,втора ръка ,без ръчно почистване ,цена под 1000 лв .Има хора които им е писнало ,други отиват в чужбина и така ,но не знаят че аз търся. :)
zaza73 - специалист
Slavchev написа:
Защо да се мъчи човек, като има български много добри пелетни горелки. Вземете тази например - Bisolid GP. Позволява да се изгарят и нискокачествени дървесни пелети с високо пепелосъдържание и с диаметър Ø 6-8 mm.
:tonqe: Ами мъчим се ...не ни се дават по 2000 лв...Направих си за 600-700 лв. самопочистваща.Такава исках (безгрижна).Пък и моята и тя е българска... :yawinkle:

Но да не забравяме....форума е "Направи си сам". :partyman:
zaza73 - специалист
zaza73 написа:
Slavchev написа:
:tonqe: Ами мъчим се ...не ни се дават по 2000 лв...Направих си за 600-700 лв. самопочистваща.Такава исках (безгрижна).Пък и моята и тя е българска... :yawinkle:

Но да не забравяме....форума е "Направи си сам". :partyman:
Звучи ми като реклама.......Не си прочел правилата на форума.....
Пък и не знам дали има значение,Срува ми се , че няма да чуем от тебе мнение ...
Slavchev
Последно активен на:чет сеп 15, 2016 1:37 pm

Такива като тебе ....много .
Не знам какво друго да кажа...Нека всеки сам да прецени за теб.
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: