• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Galy - специалист
Здравейте на всички,
имам голям проблем с пода на цял апартамент и мисля как да реагирам? Става въпрос за 100 квадрата жилище - 4 стаи+коридор и мокри помещения...Някои преди мен се е мъчил да прави подова замаска с перлит и отгоре с цимент, но по всичко личи че далеч не е сполучлива. На места са се отлющили големи парчета, на места се рони...да не говорим че нивата в отделните стаи не са еднакви...доколкото успях да пусна вчера водна нивелация, излязоха разлики от по 3-4см. Проблема е че до дни трябва да вземат мерки за дограма и врати и проблема с пода не позволява това! Мислим на пода да слагаме дюшаме или някакъв екзотичен паркет...в краен случай ламинат. Посъветвайте ме нещо.. Това което съм направил за момента е да взема водна невилация на целия апартамент и съм разчертал стените като за начало ползвах 1м. нагоре от пода до входната врата.
Предварително благодаря на всички!
solo5 - майстор
доколкото виждам имаш подобен на моя проблем
според мен трябва или да поизкъртиш тази замазка или да правиш върху нея друга по-здрава, ако не ти пречи прекаленото вдигане на нивото

следи и тази тема http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=10556

а аз ще следя твоята, защото ме интересува

това, което мисля аз да правя е да сложа метална мрежа и върху нея да правя замазка на око
така си мисля, че ще мога да я направя по-тънка и здрава
после върху нея да направя самонивелираща се замазка и отгоре ламинат
аз имам 7см до нивото на вратата на терасата
при теб не знам как е
проблема е че после следва вдигагане на нивото в целия апартамент
но и без това в кухнята трябва да вдигам заради изместената канализация на мивката и нуждата от скриване на ПВЦ тръбата по пода
съветвам те докато не си наясно какво ще ти е нивото да не бързаш с взимането на мерки за дограма
Аз не живея засега в гарсониерата ми и това ми дава предимство да си правя ремонта на спокойствие
... то и затова 2 години съм в ремонт :lol:
не знам при теб как :roll: :?
Galy - специалист
Аз също не живея в това жилище, но си бях дал някакви срокове за определени задачи...аз съм още в първата година :)) Във сряда ще идват да взимат мерките за дограмата. Жилището е в центъра на града и сега е повече от грозотия...разкъртено, махната стара дограма...зидана една тераса, сандвич панели стърчат...трябва да сложа дограма, за да направя и изолация от вън. И много бързам за да не ме погнат скоро от незаконно строителство за балконите. Това ми е основния проблем. А този под....този под...
7см ще ми е много...ще стане цяла плоча ако реша да заливам. Рискувам и този майстор да се справи също толкова зле като предишния който е правил сегашната замазка. А и апартамента е нагоре...колко пясък, цимент трябва да кача....ужас. Пък и колко ще тежи всичко това. Все ми се иска да реша нещо друго. И за сега май статията на "Леонардо" май ми допада...само още малко сигурност и кураж май ми е необходим :)
Тани - модератор
Ако говориш за сух под аз ти давам необходимия кураж и дори ще помагам с практически съвети! Точно преди да ми се наложи да напусна за известно време форума щях да пускам снимки с обяснения за направата на сух под. Мисля че дори бях започнал да пиша нещо. Ако се решиш да го правиш по този начин ще се стегна да го напиша по-скоро. въпреки че съм доста ограничен с времето!
Galy - специалист
Ще бъда много доволен и много благодарен. Сега се връщам от апартамента...взех нивелация на цялото жилище. Максималната разлика при сравнение на пода в отделните стаи и коридорите е 3-4см, и то на малко места. Имай впредвид обаче че това е само във краищата на стаите-по стените. Основния проблем е че предния собственик е правил някакви замаски и наместа не е излязло сполучливо-рони се и са се отворили цели дупки...отдолу излиза и перлит (явно е използвал със замаската) и ако сложа нивелир пуснат от едната стена до другата в тези стаи, може би ше се окаже че там където се рони ще имам да пълня по 6-7-8см.??? Затова се чудя как да отреагирам. От една страна в повечето места замаската е прилична, от друга пък тези дупки и кривата замаска на места и разликата от 3-4см.?? Предполагам паркета изисква напално финна замаска? За ламината знам че е така. Дайте съвети.
W123 - специалист
Galy написа:
...Предполагам паркета изисква напално финна замаска?
...Дайте съвети.
Опаааа,ся стана интересно.Паркет ли искаш да слагаш?
А нали се сещаш че паркета трябва да стъпи на суха,абсолютно суха замазка а с тези кривини,бих казал пропасти, за които споменаваш означава че ако използваш класическия начин на замазка ще можеш да го сложиш догодина лятото иначе рискуваш да стане проблем.Сега някой ще каже че това са глупости и че има още няколко месеца жега,но след като направиш замазката е хубаво да се направи и саморазливна което е още месец съхнене отгоре.
Направо започвай да събираш информация,цени,технология и прави сух под.Ще излезе по-скъпо но времето което ще загубиш в чакане ще го компенсира.
Galy - специалист
Dobre de, a ima li nqkakav variant v koito moga da zaleq s neshto samo opredeleni uchastaci? Primerno samorazlivna zamazka? Ili neshto drugo?
Тани - модератор
Най-добре вземи от някъде лазерен нивелир или по-дълъг мастар с нивелир и виж за каква разлика в дебелината говорим за цялото помещение и чак след това може да ти се даде отговор !
Galy - специалист
Вчера звънях до Knauf...разполагат и с Vidifloor плоскости с цена 6.85лв. за квадрат, и с Aquapanel посипка, която обаче за съжаление е по-скъпа...40.24лв. за 100 литра ( един чувал). Сега ми остава да сядам и да започна да смятам ;)
solo5 - майстор
Galy написа:
Вчера звънях до Knauf...разполагат и с Vidifloor плоскости с цена 6.85лв. за квадрат, и с Aquapanel посипка, която обаче за съжаление е по-скъпа...40.24лв. за 100 литра ( един чувал). Сега ми остава да сядам и да започна да смятам ;)
http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/v1.pdf
  • 1
  • 2

Тема "Голям проблем с под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: