От мобилни телефони до цифрови камери
Купих си я с идеята да си имам резерва под ръка,на ясно съм че 2600mah са недостатъчни но единия ми телефон е с 2000mah батерия и го зарежда първия път от 7% до 70% при положение че и дават по характерстики 95% отдаван капацитет,втория път го зареди на 80% в покой.Ако се вижда на снимката и дават минимум 1A заряден ток и 1A към зарежданото устройство,иамам флашка юсб тестер и зареждането е според характеристиките на паутбанката.
Понеже разполагам с няколко 18650 опитах да разпоя оригиналната батерия и да я направя сменяема,случи се несполука и изгорих някой елемент от платката,веднага купувам втори път същата паурбанка с идеята да се справя по-добре и след много четене реших да потърся помощ тук относно паралелното свързване на два еднакви елемента в пауърнанката 18650 чийто параметри са 2600мАч 9,62вата 3,7 волтаЩе има ли проблем със зареждането им от самата пауърбанка? Благодаря
muhala - майстор
Според мен няма никакъв проблем. Връзвай батериите в паралел. Зарядното така или иначе зарежда с константен ток. По-бавно ще се зареждат, поради двойно по-големия капацитет.
Според юсб тестера токът спада постепенно до 70милиампера преди да изключи зареждането на пауърбанката.Сега ги замерих и двата елемента дават 4,12 волта в заредено положение.Да ги връзвам ли [-o<
Готово, успешно паралелно свързване =D>

Тема "пауър банк 2600 към 5200" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: