• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mladenvasilev - специалист
добре де , толкова ли е трудно махането на гредореда и повдигане на нивото....някой все пак не не ли правил...това ниско захлупено помещение на първия етаж ме депресира........
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Събори тази и построй нова къща според нуждите си. Инак с преправяне е в пъти по-скъпо и често неудовлетворяващо.
И да, нещата са доста по-сложни отколкото си мислиш.
колко би ми излязла къща на 2 етажа по 75 квадрата да рече...горе долу
приятел,в момента правя абсолютно същото на моята къща.Тя също като твоята се води едноетажна,но всъщност е двуетажна.Да ти кажа разрешително ти трябва,но да ти кажа честно никой не си го и изкарва.Аз лично процедирам така.Върху самия гредоред(върху който има много добре запазено дюшаме)полагам арматурата и наливам плочата,така спестяващ страшно много пари за кофраж.От стените вадя по еди ред тухли закъдето да се хване арматурата А да увелича височината на долния етаж го вкопавам леко надолу.Гредите които остават под самата плоча не ги махам а ги лакирам и ги остаям за декорация,другия вариант е да си направиш тавани от гипсокартон,които да ги скрият.В момента съм на етап наливане на плоча.Ако те интересува още несто ме питай.
приятел...как е .??направи ли ремонта..докъде стигна с бетоноата изливка...колко ти излезе...даи снимка
при това положение има ли възможност да се махнат гредите..или задължително стоят за основа на плочата...
silllveto - Майсторица
Ако искаш да укрепиш къщата нагоре, трябва да излееш колони в два диагонални ъгъла поне 60на 60 (а по новите стандарти май е 70 на 70см). Става малко грозно обаче. И вътре може да сложиш една върху здрава каменна основа.В този случай май ще трябва да си отлееш и трегери.
Но ако не смяташ да вдигаш още къщата може и само с плоча, а гредореда за кофраж, както вече те посъветваха.
А гредите за всеки случай не ги махай - те са трегери.
Аз намазах един бетонен трегер с кит за дърво и после го лакирах като вратите. В смисъл дървото ми харесва повече.
Пода не го копай много да не изровиш основите.
  • 1
  • 2

Тема "мога ли да заменя гредоред на къща с бетонна плоча...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: