Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
И аз не разбирам гръцки. Това е улътняващ негорим шнур залепен със силикон и може би има някакви скоби. Дадох ти го само като идея за уплътняване. За клапите не разбирам.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ.
www.youtube.com/watch?v=UksGw5OoebU&lis ... M_&index=1
batkotony - специалист
Аз си го представям по класическия начин-заварена шиничка вътре във вратичката на калибрирано според дебелината на въжето разстояние минус някакви десети от мм,за да влиза въжето само с напъхване и да се държи по този начин.Масраф ще си е с три вратички и едно чекмедже,но не е болка за умиране... :) Замислям се и за някакви отвори по шиничката,през които да прекарам тънка тел за допълнително фиксиране на въжето,но броя на дупките ще ме откаже предварително май...
Здравейте, предстой ми монтаж на горелка Бисолид 18кв на котел Прити 26кв, интересуваме трябва ли да слагам нфланец на вратата задължително? Направих преграда и така стана 3-ходов, вратите също ще оплатна с шнур или лента, как мислите ще се държи горелката в този котел, къщата е 100 кв с хубава дограма и доста вата и картон вътре в стаите? Като мисла да сложа на всички радиатори термовентили и стаен термостат, системата е нова затворена с колектори и обем около 150 литра заедно с котела. Очаквам вашите мнения и препоръки, благодаря Ви предварителни!!!
naskov - майстор
Не е задължително да слагаш фланец. Колко см над горелката е ламарината, с която си преградил горивната камера? ЗА да измериш ефективността на тази комбинация ти е необходим газанализатор. Пусни някоя снимка да видим как си преработил котела!
Преработил силно казано, просто преграда която е подвижна и стой на крака, снимка довечера, а отстоянито от преградата до горелката мисля че ще бъде повече от 35см.
nokoniko - специалист
Tomov1989 написа:
Преработил силно казано, просто преграда която е подвижна и стой на крака, снимка довечера, а отстоянито от преградата до горелката мисля че ще бъде повече от 35см.
Чакаме снимка :supz: :supz: :supz:
nokoniko написа:
Tomov1989 написа:
Чакаме снимка :supz: :supz: :supz:
Имам малък проблем с качването на снимките ще се постарая да го коригирам до утре! Хола ми е 40 кв.м мисля вместо радиатор да сложа вътрешно тяло на климатик, по простата причина че височината е 3,50 м и смятам че като се върти въздуха по добре ще се затопли, ти как мислиш
nokoniko - специалист
Доста е високо-предполагам, че с въртене на въздуха ще е по-добре. Иначе топлото ще си стои горе.....
borkata99 - специалист
Tomov1989 написа:
Хола ми е 40 кв.м мисля вместо радиатор да сложа вътрешно тяло на климатик, по простата причина че височината е 3,50 м и смятам че като се върти въздуха по добре ще се затопли, ти как мислиш
Аз съм с 37 квадрата.
От едната страна е високо 2,5 м от отсрещната стена е 4,5 м. Колко кубика е - не знам, а и не ме интересува. :roll:
Бивша тераса остъклена с PVC от доло до горе само стъкло пакет.
Сложил съм 2 радиатора по 4 кВ. и тръбите-медни са открити.
Някъде миналата година тука в форума съм качвал снимки, ама не си спомням къде.
nokoniko написа:
Доста е високо-предполагам, че с въртене на въздуха ще е по-добре. Иначе топлото ще си стои горе.....
Та искам да те успокоя - никакви проблеми с топлото, къде стои не знам, но на нас си ни е топло, щом зимата сме по къси гащи и боси сред виелицата :lol:
Н.П. слагай каквото ти е удобно, ама да ти духа зимата.................. :?
borkata99 - специалист
намерих нещо...........
http://prikachi.com/images.php?images/295/8912295r.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/292/8912292C.jpg
топло ще ти е, зависи как си изолиран от горе и от страни..при мене е идеална изолацията, ама тези витрини и те са към 40 квадрата и много дърпат, трябва непрекъснато да гори котлето, но пък е топло.
Особено ако има слънце зимата /ние му вика ме "ТУРБО" :lol: / и през деня и без котела си е топло.
Към 14 часа се пали и до 23 часа работи, после си гасне и вилата е топла, независимо навън колко е - само разхода се променя.
На терасата от 24 гр. през ноща до сутринта пада на 14 - 16, 18 зависи............. но в стаите почти не мърда, но пак ти казвам имам изолация отрън 10 см. от вътре 3 см стириопор.

Тема "Конверсия на котел ПРИТИ GA 26 и пелетна горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: