Ел. инструментите. Консумативи.
dbelev - специалист
Исках да направя само едно освежително боядисване, но налетях на този сайт, и се почна ... Взеха да идват разни идеи (някои доста разрушителни :evil: ) Като начало реших да бутна тази стена

Обадих се на обява от вестника и момчето каза 300лв. Бих ги дал с удоволствие, но банките не ми отпускат нужния кредит (още опитвам). Тогава взех моя верен (20 год.) китайски къртач ...

Добавих му чешкото захранване ...

И след 2 - 3 часа чисто български заклинания ...

На другият ден след като реших, че съм спестил 300лв. Купих перфоратор SPARKY BPR 261E за 308лв. Изборът беше определен от това, че
- вече имам няколко машинки но Елтос,
- добрите отзиви на UNIOR за тази машина, които прочетох по-долу в един пост (Избрах Българското :) )

Сега съм въоръжен и поглеждам към ... банята :-D

p.s. При прегледа снимките ми излизат в обратен ред и не са в текста, където съм ги сложил :?

Прикачен файл

DSC00181.jpg
Размери 2 х 2,5 х 0,2м
DSC00181.jpg (44.3 KиБ) Видяна 4536 пъти

Прикачен файл

DSC00179.jpg
Китйски къртач - железен е!
DSC00179.jpg (41.12 KиБ) Видяна 4536 пъти

Прикачен файл

DSC00180.jpg
Чешкото захранване - 99 ст. бройката
DSC00180.jpg (66.83 KиБ) Видяна 4536 пъти

Прикачен файл

DSC00186.jpg
Резултат
DSC00186.jpg (66.85 KиБ) Видяна 4536 пъти
Чаро - Акълия
добре дошъл в клуба "по-добре пари за инструменти отколкото за майстори" :lol: аз инвестирах в сериозна колекция......
захранването ти е добро...
тва за избора на българското :? ......ама е друга тема...
Niky77 - специалист
Браво колега! Чешкото захранване няма грешка! Идеята е много добра! Наздраве!
Последна промяна от Niky77 на нед юли 27, 2008 8:48 pm, променено общо 1 път.
dragozow - майстор
Захранването е добро. Сума работа си свършил с тая машина.
Тани - модератор
Аз пък направих обратното :? Първо дадох 800 лева за един къртач БОШ с консумативи , за да установя , че бетонните плочи и панели падат по-лесно с чук , който тежи малко повече от къртача :-D

Явно съм объркал и горивото , защото ползвам българско от Родопите , в едни сини пластмасови бутилки нещо с "Д" започваше маи :-D , но ще се поправя!
dragozow - майстор
За 800 лева си взел някой малък за целите ти модел. На мен наскоро ми се наложи да счупя 5 стъпала от бетон и мозайка. Под ръка имах средно голям къртач със 16J сила. Направих ги на сол за нула време. Ако имах следващия по големина модел (26J) щях да се справя още по-бързо. Та ако това ти е работата трябва да имаш подходящата машина. Като е за вкъщи се мъчиш с някоя която е под ръка.
asinka - специалист
И аз да се запиша в клуба "по-добре пари за инструменти отколкото за майстори" :prost: !Но да добавя, че инструментът, колкото и да е добър, не попадне ли в добри ръце, файда никаква!Затова инструментите в къщи са поверени на мъжката половинка!
:respekt: dbelev за свежия пост !!!
dbelev - специалист
Благодаря за поздравите :) , но както пееше Жоро Минчев (Вечна му памет!) "..., а след това какво?!". Моля вижте поста в "Вашите ремонти - публикувайте снимки" http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=10546

Моля за съвети как да преустроя това ателие :?:

С новия инструмент подкарах и банята. Плочките се люпят като семки :cool:

Прикачен файл

DSC00192.jpg
Това е положението сега.
DSC00192.jpg (52.26 KиБ) Видяна 4295 пъти
Тани - модератор
dragozow написа:
За 800 лева си взел някой малък за целите ти модел. На мен наскоро ми се наложи да счупя 5 стъпала от бетон и мозайка. Под ръка имах средно голям къртач със 16J сила. Направих ги на сол за нула време. Ако имах следващия по големина модел (26J) щях да се справя още по-бързо. Та ако това ти е работата трябва да имаш подходящата машина. Като е за вкъщи се мъчиш с някоя която е под ръка.
Ето за това става въпрос:

http://www.proshop.bg/rw/items/311401-bosch-gsh-3.html

За моята работа си е супер - ако трябва да го държиш онзи за стълбите няколко часа над главата :-D :? ще те питам вечерта как ще се прибереш! :lol: А за стълбите съм сигурен че с един по-голям чук ще стане по-бързо . Също толкова сигурен съм и че е по- уморително и иска повече гориво :drinkers: :drinkers: :drinkers:
dragozow - майстор
Точно с тоя с който троших стълбите може да се работи на стена, на следващия размер вече не става защото тежи.
А за стълбите съм сигурен че с един по-голям чук ще стане по-бързо
Опитай да разбиваш мозайка с чук.

Тема "Китайски къртач за 10лв. с чешко захранване ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: