• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
gogo7777 - майстор
Ми кък иначе
ben84 - специалист
montoya написа:
Относно разхода, зимата много лесно стига 20 на 100 газ градско, извънградско около 10.
Относно подгрева, аз също го ползвам колкото да ми размрази огледалата, просто са на едно копче огледалата и задното стъкло. Вътрешното огледало съм го изхвърлил. Не го ползвам, имам си странични, опасен ли съм на пътя или не съм?
Ми опасен си. Представи си че тръгваш назад след престой, а баш тогава некоя бабичка се подпрела с ръка на задния капак на колата, да "почине".
На мен пък Москвича ми нема странични. Това по-опасен ли го прави?
Всеки сантиметър по-малко видимост ни прави по-опасни.
Апропо, миенето на леда сутрин от стъклата върши работа, ама не с топла вода и при определени температури.
:partyman:
gogo7777 - майстор
Ае стига бе, Пасатко има парктронинг....може да не работи, но е интуиктивен.....бабичките да не се подпират на него :lol:
montoya - майстор
ben84 написа:
Ми опасен си. Представи си че тръгваш назад след престой, а баш тогава некоя бабичка се подпрела с ръка на задния капак на колата, да "почине".
По тая логика, всички с бусове и камиони трябва да имат камера за задно виждане, белким видат подпрелата се там бабичка
ben84 - специалист
montoya написа:
ben84 написа:
По тая логика, всички с бусове и камиони трябва да имат камера за задно виждане, белким видат подпрелата се там бабичка
Виж как позна :)
Или искаш да ми кажеш, че бусовете и камионите са също толкова лесни за "маневрисване", както лек автомобил???
А мъртвата зона прави ли ни по-опасни, ъ?
hidrazin - майстор
simplex написа:
Виждах как ледът се разтапяше покрай самите проводници на нагревателя на стъклото. Но поради факта, че подгревът не е особено мощен, това си става бавничко.
Виждал си по филмите и по чуждите коли.
Вярно че на пасатко не е много мощен, към 200W ама малко ли ти се вижда?
А за страничните огледала обикновено са около 15 вата всяко.
:partyman:
iliya_i - майстор
montoya написа:
Вътрешното огледало съм го изхвърлил. Не го ползвам, имам си странични, опасен ли съм на пътя или не съм?
ППЗДП:
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
...
6. по рамата, кабината, каросерията и допълнителното оборудване:
...
е) липсват или са повредени предписаните огледала за виждане назад;
...
Чл. 11. (1) (Попр. - ДВ, бр. 72 от 1996 г.) При възникване по време на движение на някоя от техническите неизправности, посочени в чл. 10, ал. 1, т. 1, букви "г" и "д", т. 2, буква "г", т. 3, букви "а" и "в", т. 5, буква "в", т. 6, буква "е", буква "ж" - по време на дъжд или снеговалеж, и буква "м", т. 7, букви "а", "в" и "г", т. 9, буква "в", т. 10, буква "в" и т. 12, буква "в" - през нощта и при намалена видимост, водачът е длъжен да спре моторното превозно средство или ремаркето до отстраняване на неизправността.
Побързай да си го сложиш, преди контролните органи да са се усетили. Глобата според чл. 179, ал. 1 от ЗДвП е от 50 до 150 лева и автомобила се спира от движение. Длъжен си да спазваш законите и правилниците, а твоето мнение го запази за себе си.
gogo7777 - майстор
Вярно че на пасатко не е много мощен, към 200W ама малко ли ти се вижда?
Пасатко е име и се пише с главно "П"
.....На Пасатко му е мощен, ама Тинки го държи далеко от кравата :-D
montoya - майстор
iliya_i написа:
montoya написа:
Вътрешното огледало съм го изхвърлил. Не го ползвам, имам си странични, опасен ли съм на пътя или не съм?
ППЗДП:
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
...
6. по рамата, кабината, каросерията и допълнителното оборудване:
...
е) липсват или са повредени предписаните огледала за виждане назад;
...
Чл. 11. (1) (Попр. - ДВ, бр. 72 от 1996 г.) При възникване по време на движение на някоя от техническите неизправности, посочени в чл. 10, ал. 1, т. 1, букви "г" и "д", т. 2, буква "г", т. 3, букви "а" и "в", т. 5, буква "в", т. 6, буква "е", буква "ж" - по време на дъжд или снеговалеж, и буква "м", т. 7, букви "а", "в" и "г", т. 9, буква "в", т. 10, буква "в" и т. 12, буква "в" - през нощта и при намалена видимост, водачът е длъжен да спре моторното превозно средство или ремаркето до отстраняване на неизправността.
Побързай да си го сложиш, преди контролните органи да са се усетили. Глобата според чл. 179, ал. 1 от ЗДвП е от 50 до 150 лева и автомобила се спира от движение. Длъжен си да спазваш законите и правилниците, а твоето мнение го запази за себе си.
:supz:
iliya_i - майстор
simplex написа:
iliya_i написа:
... и допълнителното оборудване:...
Значи ако на колата ми не й работи радиото, могат да я спрат от движение? :? :partyman:
Изброени са с букви. Радиото не се споменава. Правилника се намира лесно в мрежата. Може и да се чете :-D :-D :-D
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 154

Тема "Какъв Пасатко си купих - да ви е яд!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: