• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zaza73 - специалист
Но сега трябва да сложа термозадвижка и диференциален терморегулатор (но по-евтино ще е с Ардуино).Сега бойлера ми работи като буфер....
Важното за мен е че работи...
Имам въпрос...Колко ли вата е серпентината...Дълга е 8 метра..ф16...Неръждаемо гофре...
zaza73 - специалист
Може би ще използувам тожа : http://eurotherm.org/онлайн-магазин/ото ... etail.html Заедно с това : http://eurotherm.org/онлайн-магазин/ото ... etail.html

Ако някой има други предложения ...нека сподели...
шоп - майстор
Голямо удоволствие е когато направиш нещо сам, нали? Браво! Радвам се че ти върши работа. Фланеца ми се вижда неръждаем, ако и водосадържателят е такъв от старите дебелостенни модели става супер здраво.

Трудно се смята площ на серпентината заради това гофре, пък и не си казал каква е делта Т

П.П. Много оригинална стъклокерамична облицовка на бойлера си направил :)
zaza73 - специалист
шоп написа:
Голямо удоволствие е когато направиш нещо сам, нали? Браво! Радвам се че ти върши работа. Фланеца ми се вижда неръждаем, ако и водосадържателят е такъв от старите дебелостенни модели става супер здраво.

Трудно се смята площ на серпентината заради това гофре, пък и не си казал каква е делта Т

П.П. Много оригинална стъклокерамична облицовка на бойлера си направил :)
Неръждаем е и водосъдържателя...Само болтовете не са...
Благодарение на темата (много добре развита тема) със снимките от нея...
zaza73 - специалист
Попитах те , понеже си направил много такива серпентини...Дали си смятъл Ватове...
А понеже е стар бойлер , но неръждаем налепих с помоща на санитарен силикон плочиците...Да скрия старата олющена тенекия.
шоп - майстор
За да сметнеш мощността на серпентината ти трябва площ на серпентината, дебит на флуида през серпентината и делта Т. Аз лично площа на гофрето не мога да го сметна точно. В него има турболентно, а не ламинарно движение и съответно топлообменна е отличен.

На кой му е нужно да знае точната мощност. Това е маркетингов трик, който да продава купешките бойлери. От опит 120 литров бойлер с 8 м гофре загрява от 20 до 60 градуса за около 2 часа. Топлоносителят от котела е на 65 градуса, а дебита през серпентината ми е неизвестен. Значи като усреднена мощност за цялото загряване е около 2-3 киловата. Пиковата мошност в началото при делта Т почти 45 градуса е доста повече. Ако се сложи помпа само на този кръг мощността ще е повече заради увеличеният дебит.
zaza73 - специалист
Благодаря за компетентния отговор. =D>
zaza73 - специалист
Не намирам във форума такава тема.А именно , на колко градуса карате котлите си.И на колко градуса пускате помпите.Разбирам , че всичко е относително , но ако някой е писал в подобна тема ще съм благодарен.
gnt69 - майстор
zaza73 написа:
Не намирам във форума такава тема.А именно , на колко градуса карате котлите си.И на колко градуса пускате помпите.Разбирам , че всичко е относително , но ако някой е писал в подобна тема ще съм благодарен.
Моя котел го карам на 70-75 имам трипътен на 60 и помпата включва на 62.
zaza73 - специалист
gnt69 написа:
zaza73 написа:
Моя котел го карам на 70-75 имам трипътен на 60 и помпата включва на 62.
С пелетна горелка ли сте или на твърдо гориво..?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Нагледно, монтаж на неръждаема серпентина в бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: