Жилището на най-малките

genata6 

- специалист			

50 мнения в "ефектна лампа в детската стая"

mrdds 

- специалист			

Здравейте!
Измайсторих си и аз една детска лампа.Имах вече малък опит с гк конструкции и реших да се науча на стуко венециано.Закупих си кило мазилка,стоманена маламашка със заоблени ръбове и след една мостра на парче картон вече бях уверен в себе си.
На нас с жена ми ни харесва много.След месец ще видим дали бебо ще се кукори в нея и ще я харесва.

Измайсторих си и аз една детска лампа.Имах вече малък опит с гк конструкции и реших да се науча на стуко венециано.Закупих си кило мазилка,стоманена маламашка със заоблени ръбове и след една мостра на парче картон вече бях уверен в себе си.
На нас с жена ми ни харесва много.След месец ще видим дали бебо ще се кукори в нея и ще я харесва.

ktamen 

- специалист			

Браво на вас, много готини лампи, мераклийска работа.
Обаче се съмнявам, че някой от вас е мислил дали не са пожароопасни. Внимателно избирайте материалите и още по-внимателно избирайте самите кабели. Сечението на кабела не се избира в зависимост от консуматора, а в зависимост от предпазителя на този кръг в таблото. В повечето случаи този предпазител е 16А и кабелите трябва да са поне 1,5мм2. Слагането на тънки жички, щото и те са достатъчни за диодна лампа е крайно опасно. При късо съединение жичките може да се подпалят (а заедно с тях и фазера и текстила по лампите, да паднат горящи парчета по килима и тн), а предпазителя няма да падне. 1,5мм кабел е доста дебел и неудобен, но е по-безопасен. Другия вариант е да сложите по-малък предпазител - примерно 6А, почти във всички случаи и той е предостатъчен за осветлението на цялата къща. С 6А предпазител може да слагате и 0,5мм2 кабели. И използвайте само мрежови кабели с двойна изолация, използването на кабели за озвучаване или комуникации също може да е много опасно, въпреки, че и с тях лампата ще си свети.

Обаче се съмнявам, че някой от вас е мислил дали не са пожароопасни. Внимателно избирайте материалите и още по-внимателно избирайте самите кабели. Сечението на кабела не се избира в зависимост от консуматора, а в зависимост от предпазителя на този кръг в таблото. В повечето случаи този предпазител е 16А и кабелите трябва да са поне 1,5мм2. Слагането на тънки жички, щото и те са достатъчни за диодна лампа е крайно опасно. При късо съединение жичките може да се подпалят (а заедно с тях и фазера и текстила по лампите, да паднат горящи парчета по килима и тн), а предпазителя няма да падне. 1,5мм кабел е доста дебел и неудобен, но е по-безопасен. Другия вариант е да сложите по-малък предпазител - примерно 6А, почти във всички случаи и той е предостатъчен за осветлението на цялата къща. С 6А предпазител може да слагате и 0,5мм2 кабели. И използвайте само мрежови кабели с двойна изолация, използването на кабели за озвучаване или комуникации също може да е много опасно, въпреки, че и с тях лампата ще си свети.

Леле, много съм впечатлена! Страхотно изпълнение на всички снимани лампи! Направо ви завидях на мерака и търпението. Но определено се спестява немалка сума, а и наистина са по-хубави от тези в магазина! Да можех и аз така да майсторя...

ivailokrustev 

- специалист			

Страхотни идеи! Мисля и аз да направя на детето една лампа.

Много интересна идея, още като видях ме заинтригува понеже имах разни изрезки останали от друг проект, а и ни предстоеше обзавеждане на детска стая с подръчни средства.
Та след няколко дена рязане и боядисване, ето и резултата:

Средната част я направих от ОСБ плоскост и не успях добре да я загладя понеже боравя с доста едър виброшлайф и трудно достига някои места. Въпреки това резултата е добър и грабващ окото, а бюджета е под 15 лева.

Та след няколко дена рязане и боядисване, ето и резултата:

Средната част я направих от ОСБ плоскост и не успях добре да я загладя понеже боравя с доста едър виброшлайф и трудно достига някои места. Въпреки това резултата е добър и грабващ окото, а бюджета е под 15 лева.

Селянче85 написа:Добре се е получило

n_a написа: Добре се е получилоКато цяло не е много лека лампата, може би около 2.5-3.0 кг, но кабела е дебеличък и така прокаран, че самите връзки горе към тавана и към фасунгата да не изпитват натоварване.. Не тежи на кабела? За друг път да знаеш, че на места без вибрации спокойно можеш да шпакловаш OSB с най-прост гипс. Хваща и не се люпи. После шкуриш и шлайфаш на ръка. Леко и евтино
Това за гипса наистина е добра идея

ev_dimov 

- специалист			

Здравейте,
Тази тема ми е сантимент, понеже е май първата която отворих въобще някъде, когато ми прекараха чудото интернет през далечната 2008-сма

Все по-малко време ми остава за интернет и за това място, но когато проверявам тази тема, тя винаги е на първа страница защото винаги някой е публикувал нова лампа. Темата е повече от жива, много посещавана, дори след толкова години и това много ме радва.
Благодаря Ви и не спирайте!
На всички ни за радост !!
Евгени Димов

Тази тема ми е сантимент, понеже е май първата която отворих въобще някъде, когато ми прекараха чудото интернет през далечната 2008-сма
Все по-малко време ми остава за интернет и за това място, но когато проверявам тази тема, тя винаги е на първа страница защото винаги някой е публикувал нова лампа. Темата е повече от жива, много посещавана, дори след толкова години и това много ме радва.
Благодаря Ви и не спирайте!
На всички ни за радост !!
Евгени Димов
Тема "ефектна лампа в детската стая" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
 - ↳ Вашите ремонти
 - ↳ Кухня
 - ↳ Баня
 - ↳ Дневна
 - ↳ Спалня
 - ↳ Детска
 - ↳ Градина
 - ↳ Коридор
 - ↳ Тераса и балкон
 - Направи сам
 - ↳ Направи сам
 - ↳ Ремонтирай сам
 - ↳ Къде е по-евтино?
 - ↳ Дърводелство
 - ↳ Ел. инструменти
 - ↳ Металообработване
 - ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
 - Строителство
 - ↳ Всичко за вилата
 - ↳ Къщи
 - ↳ Саниране
 - ↳ Хидроизолация
 - ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
 - Сухо строителство
 - ↳ Окачени тавани
 - ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
 - ↳ Сухи и повдигнати подове
 - ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
 - ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
 - Въпроси и Отговори
 - ↳ Полезни съвети
 - ↳ Автомобили
 - ↳ Партньори
 - ↳ Боядисване и Декориране
 - ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
 - ↳ Водоснабдяване и канализация.
 - ↳ Всичко за ремонта
 - ↳ Електротехника
 - ↳ Отопление
 - ↳ Газификация
 - ↳ Електроника и Схеми
 - ↳ Газобетон
 - ↳ От всичко по малко
 - ↳ Компютри и периферия
 - ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
 - ↳ Мобилни устройства, GSM-и
 - ↳ Нека се запознаем
 - ↳ Recycle Bin
 - Статии
 - ↳ Практични решения
 - ↳ Качване на снимки
 - ↳ Какви статии искате?
 - ↳ Готварство, туршии и зимнина
 - ↳ Отмора и шеги
 - ↳ От нищо нещо
 - ↳ Не е за вярване
 - ↳ Литература