• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
Master_Kenobi - V.I.P.
patz написа:
P.S. Стените са вътрешни.
ОК, нямам възражения. :)
pesho - специалист
patz написа:
Ok, момчета, благодаря.
Разбрах как... вярно, че май не съм прочел правилно.

за кво ти е пък на вътрешни стени да лепиш и 3-4 см фибран..!?! :?
pesho - специалист
Master_Kenobi написа:
patz написа:
ОК, нямам възражения. :)
Why,бе, Obi One-иначе кви щяха да ти са възраженията ? Как с нашите постове щяхме да "прецакаме "человека ?
Master_Kenobi - V.I.P.
pesho написа:
Why,бе, Obi One-иначе кви щяха да ти са възраженията ? Как с нашите постове щяхме да "прецакаме "человека ?
Лесно - фибрана няма паропропускливост, т. нар. "стената не диша" (по някои данни това "дишане" възлиза на около 40 мл.вода/кв.м./месечно при сурови зимни условия.) Парата се връща обратно в стаята, навлажнява стената и естествено мухлясва.
Общото правило е, че с фибран се изолира само бетон, нали така беше.

А другата сюжетна линия при изолоция от вътре е, че стената остава напълно студена през зимата, по цялата си дебелина. Нищо не я топли отвътре. Точката на замръзване се премества някъде в дебелината на фибрана и е възможно, при по-продължително застудяване, стената да зъмръзне по цялата си дебелина. А нали знаеш какво става при замръз - размръз на материал, който съдържа някаква влага - руши се. Е, не веднага, но след време...
Нали за това е правилно да се прави изолацията отвън, а не отвътре.
pesho - специалист
:? .малко ги омота нещата,но е късно и не ми се разсъждава..та 1.въпросът беше:"може ли ? "-ние отговорихме:"може"...няма прецакване..2. British Gypsum гарантира за системата ThermaLine-повече не ми трябва..Туй замръз-размръз можем всякак да го разтягаме..
Master_Kenobi - V.I.P.
Верно е късно... За "може ли?" - "може!" от гледна точка на конструкция и изпълнение си прав. Другото е термотехника.
Ама, както си рекъл - дай да го разстягаме всякак, но друг път. :)
  • 1
  • 2

Тема "Фибран + Гипскартон???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: