• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
Duke_BG - специалист
Не виждам какъв е проблема с това че всички кабели отиват до модула на букса - режеш буксата и връзваш кабелите към алармата.

Разликата е само че като ти замине дистанционното или батериите му ще се налага да я обикаляш за да заключиш всички врати.

имаш да вържеш 4 кабела (три кабела от машинката на шофъорската врата ще останат без да се връзват) ама явно ти не можеш да се справиш с тази операция затова потърси някой който знае как да го направи.
MamaMy - майстор
Имам модул от Опел със все кабелите и буксите на инсталацията. Ако смяташ, че могат да ти бъдат полезни...
Pinto_mm - помощник
Както писах по горе, централното ми не е фабрично, а с китайски машинки. Не знам дали ще има съвместимост.
Duke_BG - специалист
Дали са заводски или китайски основния принцип на ел. машинките е един и същ - подаване на импулс към моторче за определено време. Промяната на поляритета променя и посоката на въртене на моторчето а от там и функциятя (отключване или заключване).

Не знам каква ти е алармата ама щом управлява модула за централно значи има необходимите релета за директно управление на машинките, но няма как да ти се помогне защото не си дал никакви данни или снимки на алармата.

китайските машинки са два вида с 5 кабела ( шофьорската ) и с два кабела (обикновено син и зелен)

тия два кабела отиват в моторчето другите три са за контактите, които казват на упралвнивето, че шофьорската машинка е "горе" или "долу".

И още веднъж да ти го напиша : смяна на принципа "PLUG and PLAY" няма как да стане освен ако не намериш абсолютно същия модул.
Pinto_mm - помощник
Въпросът се реши. Наистина, че алармата има функция за управление на централно. Не знам защо са ми сложили и допълнителен модул. Модула беше елиминиран, а алармата контролира централното. За сега работи отлично. Благодаря на всички отзовали се на моят проблем.
  • 1
  • 2

Тема "Автоаларма + централно заключване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: