Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gattaka - специалист
Не съм се сетил, пък и той е доста стар модел, нр мисля, че якой ще ми помогне там, но ще пробвам, благодаря!
gattaka - специалист
Не мога да намеря ооддръжка на Саньо!
hidrazin - майстор
http://www.tpmatrixprojectorrepairs.co.uk/
поща - sanyo.warranty@tpmatrix.co.uk
Имай едно на ум че от 2011-та са пълна собсвеност като дъщерно предприятие на Панасоник.
:partyman:
gattaka - специалист
Да видях, че са собственост на Панасоник, видях сайта, но останах с впечатление, че там единствено можеш да направиш заявка за ремонт. Ще им пиша един имел и дано ми отговорят.
След поредно 2-3 часово наблюдение, разглобяване и замерване установих, че в момента в който изгасне лампата изчезва стартиращия сигнал към баласта. Тоест главната платка спира сигнала ( около 5V DC ) който казва на баласта да запали. До преди това мислех, че проблема е силов и самия баласт се прецаква.
А проектора се държи така все едно съм му дал OFF: спираа си лампата, изчаква си вентилаторите да издухат жегата и светва зеления диод който покаазва, че е в режим наа готовност.
После пак го пускам, работо около 3-5 ми ути и пак същото. До сега се случи един път да работи около 2 часа преди да спре.
Та това е в общи линии, остаава даа разбера защо платката дава OFF!
brad4edat - специалист
Пиши на хората по поддръжката! Хич не се чуди и мотай, и дано да им е познат проблема. Може да се окаже наистина нещо софтуерно, както бях предположил преди. Ти пак се радвай че си открил проблема, че маймуната спира управляващия сигнал към баласта, щом поне това се знае вече, ще му се намери цаката да се побългари ако се наложи! Тоя проектор от тези с трите оптрона на баласта ли е!? Тия дето се лъжат, че лампата си е идеална, като се закъси единия оптрон! Ако е такъв, не ти пречи нищо да опиташ да го излъжеш, белким се прелъже да работи лампата без да спира, хем ще е "хакнат" така :-D

:wink:

пс. Всъщност там покрай оптроните всичко наред ли е!? Чисто, спойки, ала бала!? Да няма нещо нагоряло, пожълтяло, препой спойките наново на оптроните и веригите около тях, нищо чудно при покачване на температурата в проектора от работещата лампа, някоя спойка да отваря и да прекъсва някъде командващата верига с оптроните!!! :?
gattaka - специалист
Писах на сервиза в англия, но от там една любезна госпо а ми отговори, че трябва да се обърна къ локалния сервиз по местожителство :-D Аз тук не можах да намеря такъв. Иначе ми се стори, че забелязах някакви оптрони на схемата, сега остава да ги намеря на коя платка са и да дебна спойките...
Най-лошото е, че не намирам никаква постоянност в проблема. По някога може да работи 2 часа преди да изключи, но няй-често работи по няколко минути.
Започвам да си мисля дали да не изкарам от някъде едни 5 волта и след като го стартирам през едно ключе да ги подам постоянно на входа на баласта.
brad4edat - специалист
Опитай първо да огледаш и презапойш елементите в управляващата верига. Заебия тая лелка, пиши на usa или някой друг техен сервиз, по възможност на техниците директно, ако имат email някъде. Пък може и да пишеш на тая невеста, че си в България, демек Танзания ( дива Индия) и тук нямат представителство и сервиз, та може да се смили и да ти пренасочи запитването! :)
gattaka - специалист
Писах и, че съм в БГ и всъщност няма сервиз, а тя ми прати формуляр да си пусна заявка за безплатна диагностика и евентуален ремонт. Хаха
Поразрових се в схемата и открих оптрона за лампата, хакнали са го на захранващата платка. Днес ще го разглобя за пореден път и ще прегледам спойките, дори си мисля да накупя малко чаркалъци и да сменя всичко по управляващата верига.
gattaka - специалист
Смених оптрона на лампата, но нищо не стана, пак същото и накрая ще взема да дублирам пусковия сигнал, ще го изкарам на едно ключе и като стартирам проектора ще включвам ключето да държи постоянен сигнал на входа на баласта и да го видя тогава как ще изключи!
brad4edat - специалист
Тва с копчето го опитай, но не бързай да режеш по капаците на проектора! Че да не стане така, че лампата да си работи принудително, пък проектора да си се изгаси пак, тоест да спре видео сигнала!!! Експериментирай! Имай в предвид че е много вероятно ако проектора се изгаси по някое време, поради липса на входен видео сигнал, или нанего си му хрумне, ще спрат перките и ако лампата остане да работи,да не ти казвам какво ще се случи на матриците ако е ЛСД, ако е DLP може и да го преживее чип от старото качествено поколение, новите са еднодневки и не обичат да ги прегряват, мрат пиксели здравата :lol:
Та имай си наум и това с възможни други проблеми, ако реши да си се угаси проектора, а лампата работи;)

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: