Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mastexa - помощник
здравейте имам следния проблем.Правих тая година инсталация парно в къщи всичко хубаво се получи но единия радиатор не иска да се затопля.При него нещата стоят така идва тръбата за топлото и се разделя с тетка към подовото и към радиатора към подовото върви топло към радиатора не иска.Затварям подовото да видя дали ще се стопли радиатора пак не иска обезвъздушен е не хвърля вече въздух.Защо не иска да се стопли голяма ми е мъка :x :x :x
andro440 - майстор
mastexa написа:
здравейте имам следния проблем.Правих тая година инсталация парно в къщи всичко хубаво се получи но единия радиатор не иска да се затопля.При него нещата стоят така идва тръбата за топлото и се разделя с тетка към подовото и към радиатора към подовото върви топло към радиатора не иска.Затварям подовото да видя дали ще се стопли радиатора пак не иска обезвъздушен е не хвърля вече въздух.Защо не иска да се стопли голяма ми е мъка :x :x :x
сложи му помпа
andro440 - майстор
mastexa написа:
А студената вода ,как е свързана ?
mastexa - помощник
има помпа малко по напред 2 помпи са вече в системата а студената е от другата страна на радиатора отдолу,пак с подовото се свързват с тедка и заминава по пътя си
nokoniko - специалист
Попадал съм на кранче на радиатор, на което вътре си беше без дупка.....Докато разберем, че е запушено ни се разказа играта. И то си беше фабрично запушен.....въртиш си кранчето, но топло няма. Просто те насочвам да нямаш някакво запушване.....И аз не съм мислил, че ще купя фалшив кран, но се случи....
mastexa - помощник
това беше последното което направих здрав и пускащ е крана
zdravcho - специалист
Малко хамалогия, но можеш да пробваш да направиш байпас на радиатора, за да видиш байпаса дали ще се затопли и да подаваш вода на радиатора ако ще и да е от кофа поставена на малко по-високо. Така ще локализираш мястото на проблема - в самия радиатор или връзките около него.
mastexa - помощник
ето горе долу какво представлява мисля че ще се ориентирате най горе радиатора е този който не иска

http://prikachi.com/images.php?images/82/8918082i.jpg
Djack - специалист
Радиатора ти е празен според мен - пълен, ама с въздух! Трябват ти две високи точки и на правата и на обратната вода, за да можеш да обезвъздушиш радиатора като хората! Подовото стопля ли се добре? Когато обезвъздушаваш, е добре изхода на радиатора да е затворен!

Тема "иван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: