Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
hyankov83 - напреднал
Човек, тази червената боя е някакъв боклук дето чезне. Ако сложа върху нея новата боя дали няма да паднат заедно?
lyubohar - майстор
Ако е оцветена оксидация на алуминия,то тя е неразделна част от метала.
Просто от светлината-слънцето е избеляла,а не паднала.
Ако беше си купил едно шише коресилин за обезмасляване щеше да разбереш при намокряне
дали е боя.
hyankov83 - напреднал
Нещата почват да се навързват...

Усилието което се изисква за да се махне тази червена 'боя' е огромно, но ако както казваш ти е част от метала, това би обяснило. Значи търкам докато махна горния слой метал, за това е толкова трудно :shock:

Добре, ще го мина с фината шкурка отгоре отгоре, обезмаслявам и полагам грунда.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Няма такова "отгоре-отгоре" . Всичко да е равно, на един акъл. Ако си на метал, следва грунд, ако си на матирана боя - без грунд. Боя върху боя. Никога грунд върху боя
hyankov83 - напреднал
n_a написа:
Ако си на метал, следва грунд, ако си на матирана боя - без грунд. Боя върху боя. Никога грунд върху боя
Ммм, няма такъв вариант вече. Защото парчето което ще боядисвам е вече на половина на метал. Другата половина има боя :D Да продължавам ли да шкуря?

Ама виж, аз от самото начало нямах избор. Защото елемента ми от едната страна е избелял (няма боя?) а от другата не. И то под такъв ъгъл че няма как на едното място да наложа грунд, а на другото не.

ПП
Благодаря и на двама ви за съветите, единственото с което мога да ви се отплатя е чрез забавлението което се надявам ви доставям.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Отърквам се у ентусиазма ти, стига ми таз отплата

"... Защото елемента ми от едната страна е избелял (няма боя?) а от другата не..." Това е ключово. Май объркваш нещата основно. Има боя(лак) или няма боя. Цветът е вторично нещо. Когато работиш с метал, повърхността навсякъде трябва да е еднаква. Като материал. При стени е малко по-друго
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ако е елоксирано, просто вземи фина шкурка 400-600 и го мини. Ти му намаляш май диаметъра :lol:
Едно колело му бях смъкнала боята и после просто го полирах :-D Друго такова нямаше
hyankov83 - напреднал
n_a написа:
Отърквам се у ентусиазма ти, стига ми таз отплата
Трябва да ти кажа че ентусиазма ми намаля с всеки квадратен сантиметър изкшкурен метал и прежулен пръст.

Виж каква е ситуацията сега:

Отгоре изшкурено до метал (мога да го позагладя с фина шкурка още):
Изображение

От долната страна, половината метал, половината 'неизвестно'.
Изображение

И да съм имал някакъв избор в началото, сега вече нямам, нали? Шкуря до блясък. Проблема е че ей сега ще стигна до едни места които са много трудни за шкурене, е там вече ще ми се **** *****-та.

Бих се извинил за тъпите си въпроси, но мисля че вече сме отвъд тази точка...
keymaker - специалист
Елуксирани повърхности само се обезмасляват и се боядисват без всякакви проблеми. А тая тротинетка е елуксирана на 100%. Решение за ''матиране'' на повърхности е домакинска гъбичка за миене на чинии с абразивната част се натърква повърхноста и се измива с вода след изсъхване се пръска.
hyankov83 - напреднал
Мерси. Очевидно съм направил грешка - можех да си спестя цялото търкане, както казахте. Но вече е почнато, почти навсякъде е гол метал.

Отивам да си взема ръкавици (след дъжд качулка) и нови шкурки (изтърках и двете, до хартия почти!) - остава още малко да доизтъркам от 'боята' и ще полагам грунда.

Един въпрос - на 100% ли трябва да е лъсната повърхноста на която ще се слага грунда? Какво става примерно ако някое ъгълче не успея да го изтъркам до блясък и остане малко боя (макар и поизтъркана в най-горния си слой)? ОК ли е да се слага грунд в подобна ситуация? Никога няма да успея да го лъсна на ръка така, както би го направила машина.

Очаквайте снимки скоро :D

Тема "Пребоядисване на метална трутинетка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: