Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Май не вникваш в каквото ти пишем
hyankov83 - напреднал
n_a написа:
Май не вникваш в каквото ти пишем
Чета много внимателно, но може би не съм разбрал нещо, добре. Това което разбрах е че не е имало нужда да свалям боята. Само че тъй като вече съм почнал, не мога да спра по средата, защото там където съм смъкнал боята иска грунд, а там където не съм - не. Така че трябва да се оеднакви, не е ли така?

Но както и да е, с нови шкурки, ръкавици (удивително е колко лесно се работи когато не ти кървят пръстите) и техниката за шкурене в която ме просветли, докарах положението до следното:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Добро или лошо, това е положението. Отивам да обезмаслявам, да маскирам и после грундирам.
hyankov83 - напреднал
Обезмаслено и маскирано
Изображение

Грунд
Изображение

Изображение

Изображение
hyankov83 - напреднал
Два слоя боя

Изображение

Изображение

... and now we wait.

Въпрос: задължително ли е да лакирам (спрей пак), ако искам някаква издържливост да има тази боя? Ще се стъпва на нея, ще се удря в камъчета и какво ли не. На мен ми харесва матово, а и не искам да оскъпявам, но ако ще падне след една седмица без лака, ще лакирам.
stoianov_n - специалист
n_a написа:
...Шкури само в една посока, не натискай много. Това е тайната на пиленето и шкуренето.
Я, тая тема съм я пропуснал, ма като гледам на колежката и са ясни нещата..... :wink:
n_a написа:
... Ако си на метал, следва грунд, ако си на матирана боя - без грунд. Боя върху боя. Никога грунд върху боя
Ма тва, по принцип ли, или само за трУтинети. :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
За метал и когато и работиш за себе си. Инак не е голям проблем, по някое време пак ще те извикат
hyankov83 - напреднал
Сори за правописната грешка, трОтинетка е наистина, не трУтинетка.

Оставяйки това настрана, кажете какво ви е мнението за лака? Ще удължи ли значително живота на боята?
lyubohar - майстор
Ако се стъпва направо в/у и няма да изкара дълго дори и с лак.
Тези спрейове не са много издържливи.
Може да залепиш нещо на часта където малкия ще стъпва.
Например някаква гума,линолеум,шкурка.Слагат подобни покрития на скейбордовете.
Иначе вече изглежда добре.
hyankov83 - напреднал
lyubohar написа:
Ако се стъпва направо в/у и няма да изкара дълго дори и с лак.
Тези спрейове не са много издържливи.
Може да залепиш нещо на часта където малкия ще стъпва.
Например някаква гума,линолеум,шкурка.Слагат подобни покрития на скейбордовете.
Иначе вече изглежда добре.
Да, в момента търся някаква самозалепваща шкурка която да сложа отдолу (примерно), хем да не се хлъзга. Но въпроса е по-скоро генерално за боята - лака ще предостави ли значителна защита или е по-скоро за естетика?
ben84 - специалист
Все нещо ще пердпази.
Има лакове мат.

Тема "Пребоядисване на метална трутинетка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: