Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
velas - специалист
simplex написа:
Мисля, че трябва да си напълно луд, за да ползваш сателитен интернет. По-евтино ще си вдигна радиорелейка, отколкото да си пусна сателитен интернет. 700лв първоначална такса оборудване. Моля?
Разсъждаваш като типичен дребнав българин-бедняк със самочуствието на "аз мога да прецакам всички" и "не съм го виждал, ама не е хубаво". (без да се обиждаш).

Само ще спомена какви клиенти съм имал - много чужденци, 2-3 момчета - българчета програмисти, 5 каменни кариери, няколко хотела и хижи. Явно все силно луди хора...
Лично съм ползвал интернета, следил съм трафика и с определена дисциплина може съвсем спокойно да се събереш в най-ниския план.
Не искам да влизам в спорове за предимствата и недостатъците на двете системи. В живота съм се научил ако мога да не бъда зависим от други хора...приказката за вълка и врата.
hidrazin - майстор
simplex написа:
Сателитният интернет и сателитният телефон са чудесни..за места като пустинята Сахара, Зимбабве, Антарктида, или Северният полюс(Антарктика) където няма цивилизация на стотици километри и няма кого да напсуваш дори.
За съжаление същото се среща и у нас. Даже на повече места, отколкото предполагаш.
Разстоянията не са такива но е все тая. И 5 километра да са, като няма, няма.
Ти за къв чеп мислиш че плащаме за 5 сателитни връзки със статични IP-та бре?
Ми щото в центъра на шибаната ни държава няма кой и никой не иска да ни достави читав и сигурен нет.
Щял релейка да сложи ... ще сложиш една при теб ама другата къде?
Другата само ако някой се съгласи да е при него. С една не става :lol:. Същото важи и за всякакви други устройства.
И не, никой не го кара да си слага сателитен Интернет. Това са само предложения а нека човека да си решава.
И като си на почивка не си отишъл там да гледаш тъпи клипове от тъпата туба или да теглиш филми.
За скайп, сураттефтер, поща че и за доста други неща ще стигне предоволно.
:partyman:
P.S. Между другото не всички живеят в крайморско село с покритие на всякъде.
Също така не всички имат за мярка малкото ти шублерче. :lol:
Последна промяна от hidrazin на вт сеп 27, 2016 7:41 pm, променено общо 1 път.
torbalan - Дървен философ
andon1980 написа:
torbalan написа:
simplex написа:
Китайското оборудване има ли си марка? Стига глупости, доказани продукти на пазара са тези на UBNT.
Естествено, че си има марка. Не е онлайн пича в момента, за това не съм писал марка и модел...

Ако автора на темата прояви интерес - ще проверя.
Всяка информация ще ми е от полза , така че бих се радвал
NSM2 Ubiquiti NanoStation

Ползва ги вече повече от година. Прехвърля сигнал на малко повече от километър. Има пряка видимост.
torbalan - Дървен философ
simplex написа:
...
Споделям какво ползва съседа за да прехвърля интернет на километър и нещо... До колкото четох в началото на темата - става дума за около 300 метра. Това със сигурност ще свърши работа.

Още повече, че е с по-широка диаграма и ще облъчва повече дворове. Ще може да се ползва и от съседни имоти...

Пък кое е по, по, най - идея нямам :)
hidrazin - майстор
torbalan написа:
Това със сигурност ще свърши работа.
Няма да свърши работа щото на тинки шублерчето не го хваща. Малкото шублерче... :lol:

Тинки - моя грешка. Вместо статично съм написал реално IP. Коригирано.
Ей го селото. Върви му пусни Интернет.
Здравец, общ.Лъки
andon1980 - специалист
simplex написа:
hidrazin написа:
Няма да свърши работа щото на тинки шублерчето не го хваща. Малкото шублерче...
Hidrazin, ако не четеш, препоръчах на човека точно оборудване на UBNT, като едни от лидерите в областта. Яд ме е, че не четете. NanoStation става за hotspot или връзки на кратки разстояния. Антената не е достатъчно насочена.
Това, което му препоръчах е да договори с човек, който има къща на високото да сложи антена, с която да взима интернет от града(насочена от рода на PowerBeam M5 на Ubiquity) и след това да си прехвърли интернета с помощта точно на NanoStation втора ръка, по 35лв/броя. :partyman:
За връзка в населеното място NanoStation е перфектен и върши работа. За дълги разстояния насочена антена е по-добре.
hidrazin написа:
Ей го селото. Върви му пусни Интернет.
От баира има ли видимост към някое населено място с интернет? Една РЕЛЕЙКА с 2 слънчеви панела, акумулатори и инвертор и 2 UBNT антени в такъв случай решават проблема. Проблема при релейките е, че ако се оставят без надзор, има долни, мръсни, крадливи псета, които трошат и крадат. :x
Това е - ако има достатъчно хора. Иначе прекарването за един човек с релейки е много, ама много скъпо начинание. Оставаш прецакан със сателитен интернет или мобилен, ако има поне покритие на телефона.
Благодаря за многото отговори , наистина хотелчето е за около 20 души , там съм под наем , изобщо не ми се инвестират някакви суми.Утре може да стане така че да се махам и кво да правя с това оболудване , да си го докарам в града или да си го завра....Снимксите са много точни , горе на високото на селото може би ще има хубав мобилен интернет и искам да го сваля долу в виското.Ще има пряка видимост.Иначе през един баир има такава антена със соларен панер и тя сваля интернет към рудника.Ако аз се хвана с нея ще ми трябват 3 такива релейки и пак сигурно сумата ще стане луда.Давайте мнения?
velas - специалист
Както писах - без да се обиждаш! И няма да споря... в града и баба знае...иди в гората и се разбирай с баба меца и кумчо вълчо...

А относно сателитното оборудване - като не се ползва - прибираш си го (ако си го купил) и може да се ползва когато и където ти е кеф...или го връщаш (ако е на изплащане)...въпрос на договорка...и на приказката брада-гребенче.
andon1980 - специалист
leosat varna написа:
Както писах - без да се обиждаш! И няма да споря... в града и баба знае...иди в гората и се разбирай с баба меца и кумчо вълчо...

А относно сателитното оборудване - като не се ползва - прибираш си го (ако си го купил) и може да се ползва когато и където ти е кеф...или го връщаш (ако е на изплащане)...въпрос на договорка...и на приказката брада-гребенче.
Ако се махна от там това оборудване ми е ненужно.На къщата ми която е на 3 км от хотела има хубав нет и с релейка и с мобилните оператори , там е прекаран заради рудника а вкъщи съм в града с неограничен нет за 10 лв.Това сателитно оборудване не ми трябва изобщо
Djack - специалист
Оставете интернета, кажете с GSM-ите какво ще правим!?!!? На 15м. от двора имам 3G, а в имението нищо! Успея ли да закарам мобилната връзка до двора, ще имам и телефон и интернет............
https://www.olx.bg/ad/3g-gsm-repeater-y ... 47d067783b
Ей това пробвах тия дни и успеха беше нулев! Най-вероятно клетката не е на тази честота!
hidrazin - майстор
andon1980 написа:
... изобщо не ми се инвестират някакви суми....
Ами нас това какво ни топли? Искаш да печелиш пари, даваш пари.
Като не - седиш си в къщи или садиш домати (може картофи).
andon1980 написа:
Ако се махна от там това оборудване ми е ненужно.На къщата ми която е на 3 км от хотела има хубав нет и с релейка и с мобилните оператори , там е прекаран заради рудника а вкъщи съм в града с неограничен нет за 10 лв.Това сателитно оборудване не ми трябва изобщо
Ми стой си в къщи и си използвай неограничения нет за 10 кинта.
P.S. Леко почна да ми писва от "бизнесмени".
Между другото трябва да си съвсем ненормален или голям аджамия за да отидеш в такъв "семеен хотел".
На майната си, в някакво шибанo дере и отгоре далекопровод.

Тема "Интернет и телевизия в труднодостъпен район" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: