• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
lov - майстор
Чираче написа:
Жена ми много искаше такава пейка, за да могат с тъщата да сядат там. Но на това място паркирам колата, и се чудих как да я направя така, че да не я закача. И ето каква измислих.
Аз съм си харесал ей това като конструкция за сгъваема пейка.
Прикачен файл:
88394466_1_800x600_sgavaema-gradiska-peyka-s-verigi-gr-silistra.jpg
88394466_1_800x600_sgavaema-gradiska-peyka-s-verigi-gr-silistra.jpg (80.07 KиБ) Видяна 1650 пъти
Тя е изцяло метална но ще ползвам идеята за конструкцията и ще добавим дърво.
Иначе и аз преди две седмици някъде се правих на майстор и възстанових една такава за в двора.
Прикачен файл:
IMG_20160825_094902.jpg
Уж материала беше сух и го импрегнирах преди това добре с масълце преди лака ама ще видим. Иначе имам още два комплекта железа ама за тях съм се замислил да ползвам и аз едни стари кофражни дъски и да ги слепвам но ще е догодина. Тъщата не заслужава повече екстри. :lol:
Чираче - майстор
lov написа:
И аз мислих варианти и със синджири, и със сгъваеми предни крака, но в крайна сметка направих това от снимката. Съседите и тъщата вече я ползват. На дневен ред е да грундирам и боядисам мрежата, понеже съвременното поцинковане не е като това преди време.
egomen66 - майстор
Чираче написа:
lov написа:
И аз мислих варианти и със синджири, и със сгъваеми предни крака, но в крайна сметка направих това от снимката. Съседите и тъщата вече я ползват. На дневен ред е да грундирам и боядисам мрежата, понеже съвременното поцинковане не е като това преди време.
Със синджири е по красиво , но съществува предпоставката , на прищипване между звената на веригата. Особено за малки деца.
Така е добре.Само помисли , някак да я предпазиш тази пейка от лашкане на подвижната част.

:partyman:
crez - майстор
Браво,много добре е станала пейката с това решение за сгъване. Колкото до дървесината, чам с каквото и да го мажеш все ше започва да гние. За външна пейка използвах стара греда от акация,разбичена,(искри хвърчат от лентата докато я бичих), не гние,но потъмнява и през година се налага да се шлайфа и прелакира. Много ми хареса идеята със синджирите, а и това че е направена от метални профили и прахово боядисана (почти вечна) :cool:
lov - майстор
egomen66 написа:
Чираче написа:
lov написа:
Със синджири е по красиво , но съществува предпоставката , на прищипване между звената на веригата. Особено за малки деца.
Така е добре.Само помисли , някак да я предпазиш тази пейка от лашкане на подвижната част.

:partyman:
Има и синджири с малка големина на звеното в което няма как да се завре дори и детско пръстче. Пък има и други варианти например стоманено въже. Бях намерили една конструкция с падащи крака ама някъде съм я затрил. При нея дори лостовата система на краката я заключва в прибрано положение като се вдигне. Но на мен лично с веригата по ми харесва като визия.

crez То и желязна да я направи човек след време ще изгние и желязото. Дървото си е приятно не само за външен вид. По важен дори е само гъдела че си направил нещо хубаво и функционално.
Чираче - майстор
lov написа:

. Дървото си е приятно не само за външен вид.

По важен дори е само гъдела че си направил нещо хубаво и функционално.
Всеки има собствен вкус и право на мнение. Това не е повод за критика на една или друга идея.

Мога да направя всякакви пейки, но няма да има къде да ги поставя. Не е и нужно. За мен е важно, че жена ми и всички съседи харесват моята изработка.
fill - специалист
p.v.x написа:

Ограничен от заобикалящия го свят , селски тарикат. :lol: :lol:

:rock:

Тва,част от автобиографията ти ли е или от епикризата...
p.v.x - майстор
fill написа:

Тва,част от автобиографията ти ли е или от епикризата...
Видно е , че ти е трудно , да се справяш с такива словосъчетания.
Не е лесно , да вникнеш в техния смисъл.
Няма нищо срамно.
Гледай си парапетите , и се усмихвай на живота.
Чираче написа:
и всички съседи харесват моята изработка.
Да не съм голословен.

fill - специалист
p.v.x написа:
...
Видно е , че ти е трудно , да се справяш с такива словосъчетания.
Не е лесно , да вникнеш в техния смисъл.
Няма нищо срамно.
Гледай си парапетите , и се усмихвай на живота.
...[/quote]

Разбрах...Съжалявам че не съм ветеринар,иначе с удоволствие бих ти помогнал...
p.v.x - майстор
fill написа:

Разбрах...
Малко ме съмнява , ама както и да е. :roll:
То си трябва нещо между ушите. :lol: :lol:

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7