Всичко за дърводелството
bimbaeco - майстор
Ако съм на твое място, ще си купа този:
http://www.ebay.co.uk/itm/Startrite-Til ... 2134685810
Машината е стара, английска и проектирана за работа в промишлени условия. На Аксмин циркулярите ги правят в Тайван.
Освен, че е много запазена, друго голямо предимство е, че продавачът ще организира изпращането на машината в Англия. Ще дадеш адреса на посредник, като Габко например, продавачът ще му я изпрати и посредникът след това ще ти я докара за около 2 лева на килограм.
Ако цената не се качи над 400 лири, ще е отлична сделка.

Прикачен файл

1.jpg
nikolson - майстор
Красимир не е уточнил нещо важно, има ли трифазен ток.
krasimir111 - напреднал
Благодаря за предложенията. Имам трифазен ток.
Да си кажа , доста се рових в англииски и немски сайтове с машини втора ръка. Наистина има чудесни предложения на добри цени , но това което ме спря до голяма степен е страхът да не попадна на недобросъвестен продавач и на повредена машина. Затова се спрях на нещо ново,макар че на моменти се замислям сериозно доколко оправдана е цената , която трябва да платя. Пък и изборът на нови професионални или полупрофесионални циркуляри за парите ,които мога да си позволя, в България не е особенно голям. Може би пак ще попрегледам обявите втора ръка , но не съм сигурен дали ще поема риска.
nikolson - майстор
Можеш да погледаш, да. Това е край тебе
http://www.olx.bg/ad/mnogo-funktsionale ... a4567eea83
http://www.olx.bg/ad/mnogo-funktsionale ... a;promoted
Пазарлъкът си е задължителен.
Фитилчо - майстор
Имам такъв същият циркуляр.АКо автора не си е намерил машина да ми драсне едно лично.
krasimir111 - напреднал
Не съм намерил циркуляр все още.Писал съм ти на лични. Вероятно ще се откажа от аксминстера и ще търся нещо по евтино втора ръка, задължително с каретка. Напоследък се заглеждам по metabo tk 1688 или 1685 от порядъка на 500-600 евро в немските сайтове. Ще видим какво ще излезе накрая.
Фитилчо - майстор
Казах ти го на лично, ще ти го кажа и тук.
Не мога да накарам някой да не направи някоя глупост. Най добре се учим от грешките си, ти си знаеш.
Само никога не си мисли, че един чугунен циркуляр има нещо общо с алуминиевите... ;)
:roll:
PIP - майстор
Фитилчо написа:
Само никога не си мисли, че един чугунен циркуляр има нещо общо с алуминиевите... ;)
:roll:
По принцип си прав, но ми се струва, че си по-скоро продавач вместо помагач.

Краси, при положение че имаш добра пет операционна машина защо не помислиш за банциг и пендула. Ако работиш с талпи като източник на материал банцига е по-практичен, виж ако използваш заготовки, тогава циркуляра е супер полезен.
Фитилчо - майстор
Честно казано нямам никакъв зор да ги продавам точно в този форум , клиенти си имам достатъчно. Просто ми се искаше машината да я вземе някои от нашите. Уатевър, няма грижи, и без това влизам вече тук от дъжд на вятър.
Приятно бачкане на всички
Фитилчо - майстор
Чакай, че се загледах,кои точно циркуляри се спрягат... :-D

Не зная дали съм като продавач(засегнах се от това)
Но все пак да сме обективни(ще оставя останалите пипали циркуляр в живота си да коментират)
При почти еднаква цена- Това

Изображение

Срещу това:

Изображение

Тема "Какъв циркуляр да избера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: