andy_forresite написа:Моята горелка не е грейко РБ. Взех едни насипни слънчогледови в чували по около 35 кг. Наложи се да пресявам смесената с тях пепел. След пресяването на един такъв чувал събрах една 15-литрова кофа пепел. Самите пелети изглеждат малко рехави, нестабилни като форма, без гланц и светлокафяви. 6 мм са, с различна дължина - от някакви мънички зрънца до 45 мм дължина. Тия дългите където ги видях ги счупих на две. Само ги стискам през средата и гранулата вече е на две. С настройките за дървесни сипах слънчогледови. Последва яко пушек и натрупване на пепел пред пламъка. При обдухването фотосензорът показваше по-високи стойности отколкото при дозирането, т.е. при самото горене. След като минаха около 3 кг пелети събрах пепелта в пепелника и горелката. Като обем пепелта беше горе-долу наполовината на "суровите" гранули. 70% от остатъците представляваха дребни пелетчета пепел около 3 мм дължина.Със Зеленият е така. Ама собствениците му ълчат за олЮту.
Също трудно се запалват тези пелети при мен. На първото стартиране с тях запали от шестия опит, а при второто стартиране - от 10-тия.
После се правИх на шнекИзвадих тръбата към горелката и гледах колко пелетчета пуска шнека. Съответно горе-долу толкова пусках аз направо в горелката, като взимах дървесни и слънчогледови в пропорция 1:1. Не си играх дълго така, но минаваха и явно съм се попрестарал, защото фотосензорът седеше между 176 и 200, а като подадох щафетата на баш-шнека само на слънчоглед, смъкна на под 90, 60 ... и по едно време взе да гасне.

Сефтето беше с олЮ. Имам ветропоказател и барометър в едно - комина на маслената отсреща

Аз предполагам че имаш право. Не би го казал просто така. Честно казано и аз не мислех че ще стане, но пък може би ще успея да ги изгоря чрез смесване с другите.