Duke_BG написа:няма да те питам само ми е интересно как измери 0,05 ома. И вместо диод пробвай с глимкаНе съм ги мерил. Глимката няма да запали на такива ниски напрежения.

Duke_BG написа:няма да те питам само ми е интересно как измери 0,05 ома. И вместо диод пробвай с глимкаНе съм ги мерил. Глимката няма да запали на такива ниски напрежения.
FM STEREO написа:Ниското напрежение изобщо не тормози крушката с нажежаема жичка,напротив увеличава живота ти! Пагубно за нея е по високотоСъпротивлението на крушката с нажежаема жичка не е константно, то е пъти по ниско в студено състояние. На студена 60 ватова крушка измерих съпротивление около 70 ома, при номинално 230 волта токът в момента на включване ще е около 3.3А а мощността 750 вата. В работно състояние съпротивлението на тази 60 ватова крушка трябва да е около 880 ома.
muhala написа:Защото при прекъсване на РЕ токът ще се затвори през L-> товара-> N-> сигналният светодиод -> висящият РЕ-> ТЕБ ->земята.PCL82 написа: Свързването на консуматор между N и PE с ниско съпротивление ще доведе до недостатъците на двупроводната инсталация. Т.е. токът на светодиода трябва да е много по-малък от токът предизвикващ свиване на мускулите.Това защо ?
PCL82 написа:Благодаря! Не го бях съобразил това.muhala написа:Защото при прекъсване на РЕ токът ще се затвори през L-> товара-> N-> сигналният светодиод -> висящият РЕ-> ТЕБ ->земята.PCL82 написа: Свързването на консуматор между N и PE с ниско съпротивление ще доведе до недостатъците на двупроводната инсталация. Т.е. токът на светодиода трябва да е много по-малък от токът предизвикващ свиване на мускулите.Това защо ?
Имаш същият ефект като прекъсване на PEN.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: