Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ptankov - специалист
Прикачен файл:
DSC_6222.JPG
hidrazin - майстор
Глупости. Пак някой се занимава с неща с които не трябва и от които бъкел не разбира...
:partyman:
iliya_i - майстор
ptankov написа:
Например, в едната кутия, която е над вратата влиза 4 кв. кабел (така го определям на око, щото е по-дебел от другите) и от нея излизат разклонения по 2.5 кв. за 5 контакта. Значи общо ще се усукват 3 по 6 жила + още 2 отклонения за осветление.
С това на спайки и факир не би се справил. Ти само една кутия ли предвиждаш в тази стая? Разпредели ги така, че да не връзваш повече от 4 кабела в кутия. Как смяташ да захванеш тези 6 жила едновременно с клещи и да ги усукваш?
ptankov - специалист
Не се газирайте, това са новите + старите кабели. Като премахна старите ще станат наполовина по-малко. Просто исках да покажа каква дължина оставям и дали е достатъчно. В стаята са 2 кутиите.
iliya_i - майстор
ptankov написа:
Просто исках да покажа каква дължина оставям и дали е достатъчно. В стаята са 2 кутиите.
Дължината е достаъчна, броя на кутиите не е достатъчен. Раздели тези 5 контакта, да не са в една кутия. А какво търси там и осветлението ти? То защо не е в отделна кутия? Не се ли захранва от отделен кръг? Страх те е от разклонителни кутии ли?
ptankov - специалист
Ба, не ме е страх от кутии, ти па. Осветлението си е на отделен кръг. Защо е там осветлението ли? Еми така си беше. Аз просто изкарах старата кутия и на нейно място ще слагам нова. Не съм мислил да правя отделни за контакти и за осветление, защото така си беше. Мога да ги намаля на 4 контактите. Простотийката е, че от тая кутия се захранва контакт в съседната стая! А сега де! Нали майстор го е правил навремето? Вбъдеще, като ремонтирам съседната стая ще го махна тоя контакт и ще останат 4.

Мисля сега да ги навържа с ваго клеми, пък догодина като ремонтирем другата стая ще откача кабела водещ натам, ще го отрежа, контактите ще си станат 4, а другата стая ще си я направя от-до както си требе и ще се оправят нещата. Бъркоч голям.
Последна промяна от ptankov на пет сеп 30, 2016 10:08 pm, променено общо 2 пъти.
iliya_i - майстор
А с клемите е друга работа. Там не се налага да сучеш 6 проводника заедно.
ptankov - специалист
Като махна клемите догодина и кабелите станат с един по-малко пак ще ги усуча. Смятам да държа с клещи в основата на снопа а върха да го усуча с винтоверт.
iliya_i - майстор
ptankov написа:
Като махна клемите догодина и кабелите станат с един по-малко пак ще ги усуча. Смятам да държа с клещи в основата на снопа а върха да го усуча с винтоверт.
В такъв случай, остави повече дължина, за да може като нагори това, което сътвориш с винтоверта, да го отрежеш и да се снадят кабелите отново.
FM STEREO - специалист
Хм и защо ще ги махаш клемите,мислиш ли че с усукването е по надеждно,ако е така много се лъжеш :partyman:

Тема "Колко сантиметра да оставя да стърчи кабел от разпределителната кутия?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: