Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
благодаря - точно там ги видях, даже ли на мен ми хареса този модел, сигурно се пъха само в тръбичка фи- 20 или по голяма 22 не знам точно.
Бай Гого - специалист
Аз си ползвам патронен нагревател 250 вата..Слагам го в тръбичка Ф25 и си пали перфектно.
В барбекюто ги има Италиянски и са добри.
p.v.x - майстор
Бай Гого написа:
.
Бай Гого.

Тази тръба от където падат пелетите към горелката , пръскана ли е , или този цвят се е получил от нагряване.
Ако е от нагряване , не е ли притеснително.
Бай Гого - специалист
p.v.x написа:
Бай Гого написа:
.
Бай Гого.

Тази тръба от където падат пелетите към горелката , пръскана ли е , или този цвят се е получил от нагряване.
Ако е от нагряване , не е ли притеснително.
Няма абсолютно никакво нагряване...тръбата е прекъсната и се вади.Направил съм я така ,защото ми е къс маркуча..Това е черен матов спрей..
p.v.x - майстор
Бай Гого написа:

Няма абсолютно никакво нагряване...тръбата е прекъсната и се вади.Направил съм я така ,защото ми е къс маркуча..Това е черен матов спрей..

И аз така си мислех.
Ама снимката подвежда.
Пък и като не му разбираме.

Друг въпрос.

Така както е затворен вентилатора , не е ли по шумен.
Вътре в кутията , не се ли създава турболенция , която е предпоставка за шум.
Въздуха от долу ли постъпва.
Питам информативно.
Бай Гого - специалист
p.v.x написа:

Друг въпрос.

Така както е затворен вентилатора , не е ли по шумен.
Вътре в кутията , не се ли създава турболенция , която е предпоставка за шум.
Въздуха от долу ли постъпва.
Питам информативно.
Точно този вентилатор не чува изобщо как работи.и без кутия..
За сега постъпва отдолу,но утре ще му направя отвор с решетка,защото е малко близо,до ламарината. Не че му пречи,но да си му е удобно и на него :yawinkle:
p.v.x - майстор
Бай Гого написа:
:yawinkle:
Благодаря , че ми обърна внимание.
Гледал съм клиповете ти в YouTube.
andro440 - майстор
Това ,че преди да боядисаш тръбата изглежда пожълтяла ,от пепел ли е или от какво ?
Бай Гого - специалист
Да си диша спокойно..

Изображение

Изображение

Изображение
filmatoplo - майстор
Поръчах си днес частите за моята каминка ,японска запалка,вентилатор димни газаве ,мотор за шнек син ,гъвкава тръба ,пружина за шнека ,контролер Натурела .450 лв всьо .За няколко дена по малко работа и ще я направя ,главното съм скицирал .Има един недостатък - че пелетите не мога да ги подавам отзад както при оригиналните камини ,при мен се налага през предната врата ,това ще ми премахне стъклото освен ако не открия такова с размер около 15 на 15 см.Има и още харчове за кюнци или гофре ф-80 ,направа на бункер ,както и стаен термостат .
Последна промяна от filmatoplo на пон окт 03, 2016 9:23 pm, променено общо 1 път.

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: