Някой може ли да каже мнение за Песъкоструя който ще пуснат другата седмица. Примерно за сваляне на боя от джанти дали ще може да се ползва ?
Нека намерим най-тънките цени.
gamencerista
- специалист
11433 мнения в "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2"
brum
- майстор
Тоя тип песъкоструй къде му отива пясъка? Щото аз съм виждал само един, ама той е голям сандък и в него бъркаш с едни гумени ръкавици вградени в съндъка. Та там пясъка си остава вътре, процежда се на долу, филтрира се и се ползва пак. А тука - после с прахосмукачката ли го събираш?
brum написа:Тоя тип песъкоструй къде му отива пясъка? Щото аз съм виждал само един, ама той е голям сандък и в него бъркаш с едни гумени ръкавици вградени в съндъка. Та там пясъка си остава вътре, процежда се на долу, филтрира се и се ползва пак. А тука - после с прахосмукачката ли го събираш?Както си го направиш. Може с метлата, може сандък да му правиш..
DundyTheCroc
- майстор
Гледам дебита на песъкоструя е двойно на този на компресора, дали изобщо ще може да се ползва или ще има 30 секунди чистене, минута помпане?
fore
- майстор
След направените проучвания от моя страна мога да ти кажа колега че най вероятно ако работният дебит на песакоструйката е 300 л/м, то 25л компресор с дебит около 100 л/м няма да може да го захранва достатъчно и просто пясъка няма да пили изобщо детайла. Отделно че ще помпи често. Малкият дебит не дава силата която е необходима за да работи правилно конкретното у-во.
Скоро ще разбера 50 литров на 10 бара напомпан дали може да върти добре гайковерт. Щото и той е с едно бутало и му дават пак 100 л/м., а гайковерта иска 300 л/м. Тоест гайковерта се върти, но не отвива добре затегнати болтове на лята джанта. Удара е слаб.
Та и песакоструйката ще изстрелва пясъка по слабо. И най вероятно иска или двубутален 50 литров или нещо на 10 бара поне.
Скоро ще разбера 50 литров на 10 бара напомпан дали може да върти добре гайковерт. Щото и той е с едно бутало и му дават пак 100 л/м., а гайковерта иска 300 л/м. Тоест гайковерта се върти, но не отвива добре затегнати болтове на лята джанта. Удара е слаб.
Та и песакоструйката ще изстрелва пясъка по слабо. И най вероятно иска или двубутален 50 литров или нещо на 10 бара поне.
gnt69
- майстор
fore написа:След направените проучвания от моя страна мога да ти кажа колега че най вероятно ако работният дебит на песакоструйката е 300 л/м, то 25л компресор с дебит около 100 л/м няма да може да го захранва достатъчно и просто пясъка няма да пили изобщо детайла. Отделно че ще помпи често. Малкият дебит не дава силата която е необходима за да работи правилно конкретното у-во.За гайковерта мисля че ще работи. Все пак не се на поточна линия да завиваш гайки една след друга без прекъсване..
fore
- майстор
Оф човече ............ Дали прочете какво съм написал ???
Гайковерта върти, но не Чука достатъчно силно и болтове затегнати на Лята джанта с голямо усилие не може да ги отвие.
Та кел файда че върти !
Няма силата - това е проблема.
Сам се сещаш че като ползваш гайковерт -целта е да отвиваш лесно и бързо стегнати големи болтове. А те не може да бъдат стегнати винаги с усилие до 100нм примерно. Или пък еднакво.
Интересно ми е като прочете написаното от мене защо не можа да го разбереш.
Или ако трябва да обобщя - гайковерта си губи силата на удар, което е същественото при него. Въртенето е просто следствието после за да не въртиш на ръка. Удара е важен тук !!!
Гумаджията ми даже като отвива гумите са напълно свободни на една ос вдигната на два крика и с удара се отвиват болтовете без да завърти колелото изобщо.
Гайковерта върти, но не Чука достатъчно силно и болтове затегнати на Лята джанта с голямо усилие не може да ги отвие.
Та кел файда че върти !
Няма силата - това е проблема.
Сам се сещаш че като ползваш гайковерт -целта е да отвиваш лесно и бързо стегнати големи болтове. А те не може да бъдат стегнати винаги с усилие до 100нм примерно. Или пък еднакво.
Интересно ми е като прочете написаното от мене защо не можа да го разбереш.
Или ако трябва да обобщя - гайковерта си губи силата на удар, което е същественото при него. Въртенето е просто следствието после за да не въртиш на ръка. Удара е важен тук !!!
Гумаджията ми даже като отвива гумите са напълно свободни на една ос вдигната на два крика и с удара се отвиват болтовете без да завърти колелото изобщо.
cholev
- майстор
fore, Не си прав. Силата на удара се определя от баровете. А на гайковерта не са 10, 8, а са 6.3 по паспорт. Дебита на въздуха се определя от помпаното от компресора + това в ресивера. Демек като падне налягамето под 6.3бара трябва да спреш и изчакаш компресора да възтанови налягането (и да напълни ресивъра). Демек 4, 5 гайки и чакаш ако искаш максимум сила.
fore
- майстор
Чолев, демек и детвърд съм напълно прав, защото както разбра 25 литровият го има, както има и гайоверта.
Та си направих маркуч със сечение 1см и завих директен извод на бутилката на местото на предната тапа, но дебита си остана пак 100 л/м при 7 бара. Чак когато напомпах до 9 бара почти пряко сила и гайковерта успя да отвие един болт след 20 чукания. Явно не беше стегнат до край.
Като чукне 10 пъти и налягането пада до включване на копресора ! А болта не е помръднал.
Та пробвай и ти и тогава спори кой прав и кой крив ! Трябва ти само лята джанта и кръстат ключ с които да дозатегнеш на ръка и после 25 литровият умира прав.
Скоро ще тествам при 10 бара от 50 литра дали ще е по як удара, при положение че дебита е подобен. Понеже мотора е с един цилиндър пак.
---------
И ако беше чел Чолев внимателно коментара на колегите по този въпрос, щеше да си разбрал че напомпаната бутилка е товар за компресора и колкото повече барове -толкова повече пада изходният дебит ! При 0 е 200, при 4 е 150, а при 7 е 100 примерно и тнт. Та си иска повече бутала за повече дебит без оглед дали бутилката ти е 50, 100 или повече литри.
А и аз нали за това зададох този въпрос, защото при закупуването на 10 баровият Ейнхел -производителят си беше направил труда да спомене за тези разлики в изхода в зависимост от налягането в Бутилката.
Явно не четете много, много.
И наистина на Пакрсаитовете не се съобщава много от важната информация както стана ясно и за електродите им и така........
Та си направих маркуч със сечение 1см и завих директен извод на бутилката на местото на предната тапа, но дебита си остана пак 100 л/м при 7 бара. Чак когато напомпах до 9 бара почти пряко сила и гайковерта успя да отвие един болт след 20 чукания. Явно не беше стегнат до край.
Като чукне 10 пъти и налягането пада до включване на копресора ! А болта не е помръднал.
Та пробвай и ти и тогава спори кой прав и кой крив ! Трябва ти само лята джанта и кръстат ключ с които да дозатегнеш на ръка и после 25 литровият умира прав.
Скоро ще тествам при 10 бара от 50 литра дали ще е по як удара, при положение че дебита е подобен. Понеже мотора е с един цилиндър пак.
---------
И ако беше чел Чолев внимателно коментара на колегите по този въпрос, щеше да си разбрал че напомпаната бутилка е товар за компресора и колкото повече барове -толкова повече пада изходният дебит ! При 0 е 200, при 4 е 150, а при 7 е 100 примерно и тнт. Та си иска повече бутала за повече дебит без оглед дали бутилката ти е 50, 100 или повече литри.
А и аз нали за това зададох този въпрос, защото при закупуването на 10 баровият Ейнхел -производителят си беше направил труда да спомене за тези разлики в изхода в зависимост от налягането в Бутилката.
Явно не четете много, много.
И наистина на Пакрсаитовете не се съобщава много от важната информация както стана ясно и за електродите им и така........
Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература