Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
hristo_gerenski - напреднал
Мога ли да попитам некой ,които се занимава с шпакловки вариянта ротбанд с мрежа и отгоре сатен гипс добър вариянт ли е, и какъв да бъде грунда преди ротбанда. Да поясня основата е вароциментова мазилка,която е доста песачлива,и изкам да я заздравя. Стените бяха варосани но смъкнах този слой за по добро захващане Ето и снимка от преди да смакна варта

Прикачен файл

S1055484.JPG
ротбанд
S1055484.JPG (54.92 KиБ) Видяна 8571 пъти
masterval - майстор
Мисля, че е мн.добър вариантът, има обаче и по-евтини.
W123 - специалист
А какво ще кажеш за грунд на Боро нанесен с баданарката за да можеш таман да свалиш песъчливия слой,една ръка тераколоподобно нещо по твой избор с мрежа и отгоре вече една ръка шпакловка и една сатен?! Или викаш голяма занимавка...
а какъв грунд ша ми препоръчате бетон контакт или нещо друго
masterval - майстор
Ако се направи една гипсова шпакловка с гипс (не "гипсова" със суха смес) няма да грундираш. И е най-евтино.
е не е ли добре да се заздрави замазката преди шпакловката с мрежата ,щеси го правя за мен си и не е проблем цената на материалите ако има некой по добър вариант за моя случай кажи.иначе до сега съм правил 2 - 3 стаи по този начин ,но не за мен и не разбрах точно какво казваш ,благодаря на отзива ти
masterval - майстор
Цената на твоя начин е вероятно към 3 лева на метър материалите.
Ако направиш гипсова шпакловка ще ти излезе20-30 ст. и здраво.
Има значение и вароциментовата мазилка на колко години е. Ако е на повече от 50, тогава не е зле да я заздравиш.
[]И с какъв грунд да я заздравя като се има в предвид,че ще се полага ротбанд.И ако може некоя марка грунд стига да я има в нашия град.
di4ko.1976 - специалист
hristo_gerenski написа:
Мога ли да попитам некой ,които се занимава с шпакловки вариянта ротбанд с мрежа и отгоре сатен гипс добър вариянт ли е, и какъв да бъде грунда преди ротбанда. Да поясня основата е вароциментова мазилка,която е доста песачлива,и изкам да я заздравя. Стените бяха варосани но смъкнах този слой за по добро захващане Ето и снимка от преди да смакна варта
как направи стената

Тема "ротбанд" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: