• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 24
Има много интересни линкове, нека ги споделим.
hidrazin - майстор
Hoвoceлckи написа:
Абе то нищо не е така. В този запис не е упоменато, че 5-те € са за транспорт. Фактически ДДС-то е начислено и върху транспорта.
Просто си попаднал или на някой новобранец или са те прецакали.
Освобождаване от данък при внос
Чл. 58. (1) Освободен от данък е вносът на:
(14) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Освободен от данък е вносът на стоки в рамките на разрешения безмитен внос, когато се:
1. внасят стоки на обща стойност не повече от 30 лв.;
В сумата се включва и цената за транспорт ако е упомената.
Справка - тук:
http://www.lex.bg/laws/ldoc/2135533201
За мита - освободени са от мита стоки с незначителна стойност (до 150 евра).
Пратки с незначителна стойност
Член 23
1. При условията на член 24 всякакви пратки, съдържащи стоки с незначителна стойност, изпратени директно от трета държава на получател в Общността, се допускат без да се облагат с вносни мита.
2. За целите на параграф 1, „стоки с незначителна стойност“ означава стоки, собствената стойност на които не надвишава общо 150 EUR на пратка.
Справка тук:
Регламент 1186/2009
Това не важи за пратки съдържащи алкохолни напитки, тютюн и парфюми, но това не касае конкретния случай.
Върви и си вдигай скандал за 2-те евра. Писна ми от малоумни митничари, електричари, дюлгери, плочкаджии ...

А за трафчето - най-обикновен и тъп траф. И като не е за 70 градуса и за 200mA какво?
Слагаш какъвто има - в най-общия случай за повече от 200mA па ако ще и на "палатка".
Гарантирано ще изкара повече от "оригиналния" китайски трансформатор дето е шибнат в тъпата пералня Fagor, която е произведена в Китай или събрана в Испания от китайски чаркове.
Нооооо... това е добрият вариант.
По-скоро е произведена в Гебзе, Турция и специално за българския пазар - а това вече е трагично...
:partyman:
Hoвoceлckи - майстор
Благодаря за обстойната информация! Със сигурност ще бъде полезна на някого за напред (и на мен самия де). "Двете евра" ще ги прежаля. Смятам да си спестя изразходването на нерви по предварително загубена кауза. В крайна сметка не ги давам аз :-D
torbalan - Дървен философ
Мито се плаща, когато се внася от страна извън ЕС.

ДДС си плщаш в ЕС там, където пазаруваш. Това, че сме освободени от плащане на ДДС и мито, когато пазаруваме в рамките на ЕС не означава, че няма изобщо да плащаме ДДС, а означава че ще плащаме само там, където пазаруваме. В конкретния случай - във Великобритания.
bulhomes2 - майстор
А на мен що ми се види, че това е български сайт с обявени цени в евро. Как разбирате, че стоката не е у нас, та се чудите за ДДС-то?
Hoвoceлckи - майстор
Не мисля
Прикачен файл:
товарителница.jpg
bulhomes2 - майстор
Това е друго. От предната снимка не се разбираше от къде е.
http://www.aliexpress.com/ като имат интерфейс на руски, да не би да е руски сайт? :)
nikolson - майстор
Странно, но ДДС във Влбр. е 20%, та са ти взели едно евро бакшиш. :lol:
nikolson написа:
Странно, но ДДС във Влбр. е 20%, та са ти взели едно евро бакшиш. :lol:
Кое му е странното?

10 евро за незнамкаквоси+доставка и 2 евро ДДС?
Точно 20% си е :)
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 24

Тема "Каквито се сетиш Китайски стоки, безплатна доставка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: