• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Днес свързах всичко по камината и я пуснах в ход ,работи супер - защо до сега ми се вменяваше че тези камини не стават (вярвам че това е било от не разбиране ,свързвал съм и горелки голден файер - също си работи без ядове а телефона ми загря от оплакване за горелки и камини монтирани не от мен нейде по Софето ) .Свързах и стаен термостат .Най големия смях падна обаче след като видях че камината не е 18 ами 24 клв ,такава му продали от фирмата за 80 квадрата площ .Човека ми каза че бил купил 18 ка , но като я погледнах се оказа 24 ка . :lol: Сега е малко мощничка ,ама и бая тука настройки ,утре ще добавя още 1 радиатор на долния етаж и ще включа и бойлера .кой е следващия . :wink:температура на газовете 125-132 градуса .
SpasSpasov - помощник
Привет
Как се свръзва стайният термостат?
Продадоха ми Salus RT500RF. Интересувам се от ел.свързването към камината
Камината е GF18
filmatoplo - майстор
Отзад до вентилатора за димните газове са един куп кабели обозначени с бележки кое какво е. Та си пише стаен термостат, има клема с мостче, маха се моста и там свързваш изход NO - COM.
filmatoplo - майстор
Отзад до вентилатора за димните газове са един куп кабели обозначени с бележки кое какво е. Та си пише стаен термостат, има клема с мостче, маха се моста и там свързваш изход NO - COM.
andy_forresite - майстор
Филм, би ли описал как работи камината? От разгарянето за колко време си загрява водата, с колко като ватове радиатори е прикачена и какви киловати държи спрямо радиаторите и зададената температура? Зависи и колко време си я наблюдавал де.
И преди съм казвал, че имам роднина с котел ГФ 25 кв с горелка марели 40 кв и стаен термостат. Къщата му е на едно, не е като при мен една къщичка и два долепени един след друг мутвака след нея. Котелът седи под едно стълбище в огромно антре, от което се влиза в стаите. Вратите са разтворени и навсякъде е еднакво топло. Не мога да преценя каква квадратура и кубатура отоплява, но миналата година, стига да не ме е излъгал, е изкарал с 3,5 т като е имал премеждия със слънчогледови от същото място, от което купих и аз. С тях е брал много студ докато разбере, че няма да стане. Една съгражданка лятото си взе камина ГФ 18-ка реална. Трябва да я питам по-натам какви са й отзивите и ще споделя тук.
filmatoplo - майстор
Днес монтирах в системата още един радиатор 14 глидера на х800. пуснах и бойлера 80 л ,камината си пали по стаен термостат ,пали точно за 2 минути ,ако я включа на степен 3 вдига температура и след 60 гр модукира постепенно до степен 1 ,като ако температурата спадне с един градус ще мръдне на степен 2 да догони 60 гр .Абе направих я часивник - закова 60 -61 и си крета там до изключване по стаен термостат .Много е икономична 1 чувал пелети сигурно 5 дена ще го гори .На степен 1 пуща по 1,8 секунди ,на степен 5 пуща по 4 секунди ,средните степени си ги прави сам контролера ..Температура димни газове 115-125 зависи на коя степен ,казах на човека да ги следи и щом види 180 да чисти .Бързо загрява цялата система на 60 градуса ,имам предвид че помпата да работи вече постоянно и радиаторите да парят на 60 ,отнема окло 15 минути ,като в началото беше на 1 , а след това за кеф минах на 2-3 да видя как модулира ,и накрая си я оставих на 1 защото ще изключи по температура на водата .Бива камината ,още се чудя защо не ги харесват някой - толкова лесно управление ,абе нямам забележки. .
vencidgenov - напреднал
Искам да попитам има ли възможност да ми напишеш настройките по позиции от менюто с настройки? :-D
Към Filmatoplo
filmatoplo - майстор
Почти фабрични ,тоест четеш 5 пъти инструкциите и стъпка по стъпка .Единствено променям подаване в секунди за степен 1 и 5 ,както и паузата между 2 пускания ,внимавайте с въздуха той се настройва отрицателно ,малко е объркващо.Аз си пиша на лист заводските ,ако оплескате нещо да се оправите обратно.
vencidgenov - напреднал
Моята камина работи идеално нямам проблем с настройките за работа.Имам проблем с продухване, колкото и сек.да настроя камината продухването започва с настроението + 99 сек. За това питам за настройките след позиция 20 до последната позиция в настройките.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 22

Тема "Настройки на пелетна камина GOLDEN FIRE 24GF???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: