• 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 138
Ел. инструментите. Консумативи.
fore - майстор
Интересното е че е спрял да върти, но и врътката не работи. Малко ми прилича на фалшива работа. Ако се е изронило едно колело, както е при фалшивите машини ще стане така, но защо и превключвателят е блокирал. Има надежда да е от блокажа нещо.
Ако можеш го отвори и виж какво се е случило и дали машината е фалшива или го носи в сервиз.

На фалшивите се рони колелото към пиньона и спира да върти.

Абе Спаркито е Спарки.......

Колега разбери какво е станало и даже снимай за да разбереме що за стока са тия Перфоратори !!! Не ми се цепи моя че е по сложен, но стане ли така ще го отворя и ако е ментак ще им го върна !
kozl - майстор
Връщай и чакай новата серия.
dragozow - майстор
Ще ти върнат парите или ще ти заменят машината. Аз съм си говорил с Бушона по повод на една машинка за подстригване, части Лидъл не внася. На мен ми смениха машинката, защото счупих керамичното ножче и нямат такова като резервна част, въпреки че струва стотинки. Новата, която ми дадоха не задържаше ток в батерията повече от два дни, третата е окей и си ми харесва. Та части нямат, но може да имат машини. И да ти върнат парите пак ще уцелиш някоя седмица с такава машина, те ги въртят. Труда си е труд, но 50 кинта ми се виждат много, ако майстора е сръчен и има части едва ли би му отнело повече от 30 мин.
Chefo77 - майстор
Добре де, извинявай че ще се намеся, но за какъв чеп си вземате НОВИ инструменти с ебаси яката гаранция, след като можете да си вземете незнайно коя употреба - щом ще си ги поправяте сами? Ако го отвориш, какво ще правиш - ще го гледаш като голям камък или ще смениш нещо? Първото е нормално, щом не можеш да го диагностицираш без да го отвориш (и аз няма да мога, да не се обидиш), второто няма как да стане, защото ЧАСТИ НЯМА. Връщай го в Лидл, ще чакаш 30 дни (ако е минал първия месец от покупката) и ще ти върнат парите или ще ти дадат друга машина ... най-вероятно от друг, който я е върнал. А ако ти върнат парите, ще си вземеш друга машина.
Не мога да ти разбера дилемата - вари го, печи го, приеми че един месец НЯМА да имаш перфоратор, без значение какво му има. Ако пък го разпарчетосаш, никога няма да имаш (виж по-горе за сервиза).
И, Форе, стига с тея Спарки, та Спарки. Цирей ти излезе да ги хвалиш тея ...
valecs - напреднал
Благодаря за коментарите!
Ще пиша какво съм решил и какво е станало.
mitko64 - майстор
Според мене е нещо елементарно по ключовете. Машина си има съединител, та няма как да я презориш. Задният превлкючвател ако е поставен на изключен удар, а предният на къртене, само се чува как върти мотора без никаква реакция на шпиндела. То е описано в упътването като няма функция. Иначе машината е корава, имам я и съм работил отдавана, но предимно я ползвам за къртене. До месец се чака да пуснат нов модел С3, с нов доставчик.
fore - майстор
Абе дано да има истински съединиел тая Лидлка че вече почна да ми намирисва на фалшивият Бош дето разкарах. За това и карам колегата да види какво е станало. Дано да е блокирал превключвател само.

Че и аз съм се прецакал иначе ...защото Chefo77 Спаркито си е Спрки да го ............... :lol: :wink: :mrgreen: :prayer:
kozl - майстор
Епа аз го пробах съединителя като заклиних и лидъско свредло в стоманобетонова стена. Оказа се, че на Елтоса съединителя превърта на по-голям въртящ момент от Лидълския перфоратор.
За информация свредлото се строши (от комплекта дълги). Строши го Елтоса, та го извадих с него.
fore - майстор
Елтоса го е строшил, а не Спаркито ....... :lol:

Абе то въпроса е дали това е съединител или е приплъзване на двете зъбни колела в резултат на което едното се изронва.
След това как работи машината колега - върти ли добре свредлата ?

Щото има вариант този така нарече съединител да включва все по лесно докато накрая просто няма да върти изобщо ако ме разбираш.
На Спаркито включва идеално в арматура без да чупи свредла и после върти пак яко.
kozl - майстор
Продължават да въртят и двата перфоратора. А Елтоса е купуван преди перестройката. Даже беше с метално сиво на цвят куфарче.
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 138

Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: