Най - вълнуващия въпрос зимно време.
petar8007 - помощник
кажете ми какъв нагревател да взема, кой е най-удачен иначе всичко друго съм набавил без електрониката но тя не е проблем
filmatoplo - майстор
Аз си взех Японски от сайта Моторбарбекю модел PSX-2 240B .пъха се в тръбичка ,няма резба само керамичен цокъл ,,през запалката също минава въздух .Бай Гого за неговата горелка ползва запалка като на Фероли - тоест кръгло нагревателче .Кой каквото му хареса .
Бай Гого - специалист
filmatoplo написа:
Аз си взех Японски от сайта Моторбарбекю модел PSX-2 240B .пъха се в тръбичка ,няма резба само керамичен цокъл ,,през запалката също минава въздух .Бай Гого за неговата горелка ползва запалка като на Фероли - тоест кръгло нагревателче .Кой каквото му хареса .
Ааааа не е така..И на мене ми харесват керамичните нагреватели,ма джоба ми е скъсан.
По добре 47лв. откоклкото 70 и кусур../шегичка разбира се/
Ползвам го патронния нагревател доста време и не ме е предал все още...затова.. :)
filmatoplo - майстор
Аз не казвам че е лош ,Феролито е с такъв.
filmatoplo - майстор
Взех си управлението от Натурела вече с датчик на димните газове ,красив малък лъскав датчик облякан с мрежеста броня .Утре започвам да правя горелчицата леко полеко .
andro440 - майстор
filmatoplo написа:
Взех си управлението от Натурела вече с датчик на димните газове ,красив малък лъскав датчик облякан с мрежеста броня .Утре започвам да правя горелчицата леко полеко .

я качи една снимка,,да го видим това резисторче ,макар ,че при мен водата ,когато е на около 60 градуса и горелката аха да гаси ,,,на комина градусите са колкото на тялото ми и май няма да се налага да слагам такъв датчик ...котела 8 секции Херкулес ...
filmatoplo - майстор
В сайта Натурела го има ,и аз от начало си помислих че всичко знам и без да прочета поръчах за горелка вместо за камина .версията е NPBC V3C-2 по спомен буквите но двойката си е вярна .влизаш да гледаш цветния контролер и най долу са файловете за другите версии.
Trohito - помощник
filmatoplo написа:
Това което ще правя е да накакам печка с водна риза Прити да стане пелетна камина :wink: тоест копирам пелетните камини ,купувам компонентите и ще ги приложа към Притито .Не става въпрос за горелка за котел ,тук отоплявам 55 квадрата площ 37 глидера н600 ,лира 45\120 и бойлер 80 серпентина .Печката е Прити с водна риза 10 клв с фурна ,в която преди 2-3 години внедрих още риза и сега е около 12-13 клв .Една зима я пробвах на пелети с една гравитачна горелка като Пелетрон 15 , целия зимен сезон с 2,5 тона дървестни пелети ,обаче си е примитивна работа .Сега уж да сме почти оригиналка . :wink:почти всичко купих от Мотор барбекю.
Филме,

За готварска печка ли иде реч, че цяло лято подритвам камината Прити с водна риза и се чудя от къде да и подвра шнека. За сега смятам на мястото на квадратната скаричка в средата да насадя една горивна кошница и един шнек към нея отдолу през чекмеджето за пепелта. Притеснява ме обаче ефективността на камината (сиреч жегата през комина). Ако някой има опит ще е от голяма полза да го сподели.
:partyman:
filmatoplo - майстор
На прав път си, аз се прекарвам като се мъча да подавам пелети през стъклото, а трябваше да направя и вътрешен шнек през пепелника. сега от там подавам въздух. и запалка.
Trohito - помощник
filmatoplo написа:
На прав път си, аз се прекарвам като се мъча да подавам пелети през стъклото, а трябваше да направя и вътрешен шнек през пепелника. сега от там подавам въздух. и запалка.
Незнам обче дали целия въздушен поток трябва да прекарам през кошницата или да оставя отвори отстрани. Иначе първоначално ще опитам само с тягата на комина, без вентилатор (идеята е ако горенето се получава, да гори на ниска мощност). Имам управление на Натурела за пелетната горелка, която правих, но като начало ще закача едно Ардуино да контролира подаването и ще паля ръчно.

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: