• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 170
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
judas - специалист
n.ganev написа:
Предпоследният… Виадрус
Ники, дай някакви данни за разход на РБ20 на кутия под Виадрус за 100м2, моля!
filmatoplo - майстор
Средно 2 чувалчета на ден .В топло време 1 в студ по 3 .Всичко е строго индивидуално от топлозагубите на сградата и от настройките и режима на работа на горелката .
judas - специалист
filmatoplo написа:
Средно 2 чувалчета на ден .В топло време 1 в студ по 3 .Всичко е строго индивидуално от топлозагубите на сградата и от настройките и режима на работа на горелката .
Ако е така, да не слагам кутия, нито да добавям секции на моя 17,5кВт - моят разход е същият :shock:
andro440 - майстор
трети ден не съм гасил -виадрус на кутия 50 киловатов ...вече изолиран -гориво -черупки ////къщата мн студена /// 1 кг на час изгаря и в стаите е 23...24 градуса -горелката самоделна ,зора е да влезе в модулация ,за това и не я гася
andro440 - майстор
далече си от истината
judas написа:
filmatoplo написа:
Ако е така, да не слагам кутия, нито да добавям секции на моя 17,5кВт - моят разход е същият :shock:
filmatoplo - майстор
Малък ти е топлообменника ,говоря за котел 17 клв ,тук е добре да се увеличат глидерите ,ако пък се вдигне на кутия още по добре .Гори мн заради това че не може да усвои топлината с 3 глидера само и отиева в комина.
energo - специалист
energo написа:
Още един Виадрус ще бъде с ретортна горелка Екоенергия.
Монтирам ли горелката ще пусна снимки.
Ето,готово е вече.
Виадруса е У26 Херкулес 30кв-5 секций.
Горелката е Екоенергия25кв,контрилер Ирид Пид с датчик за димните газове.
Миналата зима бях с руски котел-ветеран и горелката,сега ми изпадна този Виадрус .
Дано резултата е поне като с руснака-бях много доволен от разхода,ще видим...

Прикачен файл

IMG_20160919_153324.jpg

Прикачен файл

IMG_20160915_201616.jpg

Прикачен файл

IMG_20161006_163331.jpg

Прикачен файл

IMG_20161006_163322.jpg

Прикачен файл

IMG_20161006_163224.jpg
шоп - майстор
И от мен БРАВО!

Само един въпрос, да не си обърнал мотор редуктора за шнека? И аз съм с Екоенергия 35 и всичко стои по различен начин. Погледни надписите по табелките дали стоят нормално и най-вече пробката за маслото на редуктора дали е отдолу.
energo - специалист
шоп написа:
И от мен БРАВО!

Само един въпрос, да не си обърнал мотор редуктора за шнека? И аз съм с Екоенергия 35 и всичко стои по различен начин. Погледни надписите по табелките дали стоят нормално и най-вече пробката за маслото на редуктора дали е отдолу.

:supz:
Така е на 25 киловатовата и то не само на моята...
Сигурно е от марката на редуктора.
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 170

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: