Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
+1 към мнението на vrangelov

И за мен това си е кражба от съседите. Преди 15 ина години съм работил в сферата на строителството и услугите и съм виждал какво ли не, дори и нелегални тръбни отклонения за водно подово в замазките, плочите и стените в комбинация с демонтирани радиатори :-D :-D :-D . Виждал съм дори водно-воден топлообменник върху вертикален щранг... с няколко думи: много простотия и хитрини съм виждал, някои породени от мизерия, но съм виждал и сравнително богати и парадиращи с финанси хора да правят кражби на топлина.

Затова си мълча и няма да давам съвети. Добре, че живея в къща, а имотите ТЕЦ, които притежавам са с хоризонтално топлоразпределяне и кражбите са доста по-трудни.
dobcho_vn - специалист
Не знам за кражба, ама въпроса ми породи още един интересен аспект, за които писах, но отговор не получих - какво правим с топлообмена който така или иначе се получава между тръбите и заобикалящото ги пространство? Това пак не е ли кражба?
Интересно се получава, като се позамисли малко човек, а не подскача инстиктивно.
Antonii - майстор
Незнам за какви кражби говорим при положение, че ако се повиши общата консумация на сградата респективно ще се повиши и сумата за сградна инсталация.
Така, че каквото си "откраднал" ще си го платиш.
Иначе и аз знам сума начини за кражба на топлоенергия без да се демонтира нищо по инсталацията изградени на прости физични закони, но несъм тръгнал да ги разправям на лево и десно. А и няма да тръгна.
Само за ориентир, ако един едностаен панелен апартамент плаща за сградна инсталация повече от 250лв на сезон, то някой 100% краде. Сумата е валидна само за района на София.
ben84 - специалист
vrangelov написа:
...Никъде няма плащане втори път
Да веее, стоплих.
И разбрах що тъп въпрос съм задал. :partyman:

Тема "Оползотворяване на топлината от сградната инсталция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: