• 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
Cpk - специалист
Защо да не купуваме автоконсумативи от магазини за хранителни стоки? Има си цяла тема за лидълските нехранителни стоки и повечето мнения там са положителни. В някои кампании продават и автоаксесоари. Големи вериги като Метро и Карфур ще зареждат двигателно масло менте ли? Големи са и си пазят реномето.
Акумулатора на колата ми си замина, на кутията имаше щемпел за производство от преди 9 години; от всякъде го въртях да му видя марката, но освен "Карфур", друго не пишеше. Явно от магазина са имали практика да ги поръчват със своята си марка.
stoianov_n написа:
simplex написа:
А ти знаеш ли, че правят ментета на Кастрол, Приста, Тотал...
А, аз откъде да ги знам тия работи....добре че си ти да ми кажеш..... :lol: :lol:
Пак ти казвам, истинските работи не се вземат от гаражните магазини или по интернет. :wink:
Истинските неща се вземат от автосервиз с 40% надценка които ги взима сервиза + труда.
stoianov_n - специалист
joro ruse написа:
Истинските неща се вземат от автосервиз с 40% надценка които ги взима сервиза + труда.
Сигурен ли си в това което пишеш?
Абсолютно.
Kirilpm. - специалист
Явно не сте достатъчно запознати с автора на темата.Той спокойно може да си закупи менте част и от дилърския сервиз на ФВ а и от самия завод може би,като преди това ще има пазарлък за цената разбира се.Ако видя антифриз на HEPU или SWAG и съм сигурен че това е оригинала ще си го купя и от рибен магазин,щом цената ме устройва.А колкото до сервизите със същата,а в някой случаи и много по-голяма надценка ви продават маслата и антифризите в магазините за авточасти,по същия начин,както ви продават хранителните стоки с надценка.Едва ли на продавачите в магазина за авотчасти им е все едно ако даден сервиз им направи оборот за 20 хиляди лева за един месец без да има рекламации,или наш Тинчо отиде да си купи едно кило антифриз за 1.60 и го върне 3 пъти,първите два защото е менте,а на третия защото му е скъпо :lol:
stoianov_n - специалист
joro ruse написа:
Абсолютно.
Явно работиш в някой сервиз.....няма лошо.Айде да ти кажа някой неща, да не объркаш и други хора.
Аз сервиз имам от много време.Няколко големи фирми дават и по големи отстъпки, една от които е евро 07....да продължавам ли?От сервиза не ги интересуват от къде и какви са частите, а само каква е отстъпката. :wink:
Доскоро продавах и наливни масла, най-много се харчеше варела с надпис Валволин....7лева за литър.
Оригинални части пипам много рядко, не защото няма, а защото българина е пинтия и не му се дават пари, ама после реве, че всичко е менте.

Та какво казваше за сервизите и оригиналните части....
stoianov_n - специалист
simplex написа:
Българинът не е пинтия. С 600лв заплата, която е реалната средна - какво може да си купи? А за отстъпките ви - знам. Сам си каза, че вие сервизите ще набутате всеки възможен боклук и ще чупите двигател, само и само на вас да ви е на далавера.
Леко само с това ВИЕ.....да не стана лош... :x
При мен клиента има избор, хубаво или евтино. :wink: Боклуци не слагам, щото си пазя името и репутацията. :wink:
Далаверата ми е клиента да е доволен и да дойде пак, а и да докара някой друг.
Ся за българина, кажи как има 5 лева за цигари всеки ден, а като трябва да плаща нещо пари няма?
Как има пари за гориво, да иде да си купи цигари щот го мързи да ходи пеш, а няма пари за поддръжка на колата?
Cpk - специалист
stoianov_n написа:
Ся за българина, кажи как има 5 лева за цигари всеки ден, а като трябва да плаща нещо пари няма?
Как има пари за гориво, да иде да си купи цигари щот го мързи да ходи пеш, а няма пари за поддръжка на колата?
Тези 5 лева си ги е прогнозирал. Взел си е 500-600те лева в края на месеца и им е направил предварително сметката. А колата се чупи баш когато не трябва :sad: и е непредвиден разход. Затова гледа ако може сам да я "оправи"...
stoianov_n написа:
joro ruse написа:
Абсолютно.
Явно работиш в някой сервиз.....няма лошо.Айде да ти кажа някой неща, да не объркаш и други хора.
Аз сервиз имам от много време.Няколко големи фирми дават и по големи отстъпки, една от които е евро 07....да продължавам ли?От сервиза не ги интересуват от къде и какви са частите, а само каква е отстъпката. :wink:
Доскоро продавах и наливни масла, най-много се харчеше варела с надпис Валволин....7лева за литър.
Оригинални части пипам много рядко, не защото няма, а защото българина е пинтия и не му се дават пари, ама после реве, че всичко е менте.

Та какво казваше за сервизите и оригиналните части....
Не работя в сервиз и съм далече от тая работа. Но имам поглед . Логиката на сервизите е ремонт се прави с нови части. И ги събрали едни развивачи и завивачи на болчета. Майстори. :-D
Pooh - майстор
joro ruse написа:
... И ги събрали едни развивачи и завивачи на болчета. Майстори. :-D
По тази простовата (да не използвам по-силни думи) логика, програмистите са "натискачи на бутончета" ... :prayer:
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 154

Тема "Какъв Пасатко си купих - да ви е яд!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: