Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Shift - специалист
kozl написа:
И за какво ти е прожектора да се управлява от вратата. Той ще се задейства от движение на хора, животни и МПС. За какво ти е да го управлява вратата.

Тъй като гаражът е в редица от подземни гаражи и е тъмно, идеята беше като се отвори вратата от 50-на метра да освети и част от коридора,но сега май ще изкарвам датчика навън да направя добро и на други... :roll:
kozl - майстор
Искаш дистанционното да ти пали лампата. Ползвай стълбищен автомат и обикновен фенер. Запалването на автомата вместо бутона към нармално отворени конти на реле за 220 и бобината му паралелно към мотора на ролетката. Може и по друг начин, но зависи кой ти е по-лесен.
shotik - майстор
Не знам защо се набутвате в разни схеми, той пише ,че нещо като мръдне и прожекторът светва !
Нека залепи една тъмна лепенка хоризонтално или под диагонал на ролетката и като я задейства да види дали ще го задейства .
Ако не го задейства, сложи някакъв предмет , който да бъде залюлян от ролетката и така пак може да се задейства този прожектор.

Сега вече ,ако не се задейства , да го мисли с разните дистанционни, с включватели и т.н..
Junak - майстор
Явно нямаш представа как работи PIR датчика :)
ig_ivanov - специалист
А пък според мен вратата се движи под минималната скорост на която сработва датчика. Обикновено тази параметър е от 15-20 см/сек нагоре.
Duke_BG - специалист
Ролетната врата със дистанционно и мотор ли е ?
щото ако е така обикновенно тия дистанционни си имат извод за ламБа
Shift - специалист
Duke_BG написа:
Ролетната врата със дистанционно и мотор ли е ?
щото ако е така обикновенно тия дистанционни си имат извод за ламБа
Не отговорих веднага, тъй като се заех със събирането на материал по темата. От фирмата,която ми монтираха вратата ми дадоха схемата на платката. Не знаят как се монтира осветление към нея. Прилагам схемата и снимки, ако може да ударите едно рамо на технически полуграмотен като мен става ли връзване на осветление към вратата /без датчик/ и на какъв принцип би работило то /вероятно светва при отваряне,гасне при затваряне/? :prayer:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
hidrazin - майстор
Че то там всичко ти е нарисувано бре. Гледай втората снимка дето има една празна двойна бускичка.
Ся си представи че това е просто едно ключе.
На лявото (по снимката) болтче подаваш фаза.
На дясното дето пише LAMP свързваш единия край на ламбата.
Другия край на ламбата го свързваш към нулата.
Фаза и нула може да вземеш от самите клеми на платката както съм начертал по-долу.
Пускаш един проводник от лявото болтче на двойната клема до фазата дето е най-в дясно (кафявия проводник).
Изводи за лампата си вадиш от болтчето с надпис LAMP и синия проводник (нулата) дето е в дясно по снимката като съм го нарисувал.
Само че за да вкараш по два проводника в клемите ще трябва да отрежеш старите кабелни накрайници на захранващия кабел.
Този в дясно със синия и кафявия кабел. После да обединиш двойните проводници с нови кабелни накрайници.
Прикачен файл:
IMG_20161008_172138YaFkp1g_sredna.jpg
IMG_20161008_172138YaFkp1g_sredna.jpg (103.97 KиБ) Видяна 1573 пъти
:partyman:
Shift - специалист
:prayer:
Разбрах те отлично, мисля че ще се справя.
:supz:

П.С. Единствено ми остана чуденето какво би било поведението на лампата след връзването - кога и за колко ще светва/гасне?
Така като гледам ще светва при започване на отварянето, но кога ще изгасне и какво ще стане при започване на затварянето... :?

hidrazin - майстор
Shift написа:
Единствено ми остана чуденето какво би било поведението на лампата след връзването - кога и за колко ще светва/гасне?
За това ти ще ни осветлиш, после, като я свържеш...

Тема "Ролетна гаражна врата-не я лови датчик движение?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: