Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tysonlkr - специалист
Наложи ми се да преместя розетката 5 см по нагоре и сега се чудя с какво да запълня отвора около розетката. С какво да измажа и запълня появилият се отвор под розетката, за да не пропуска и гадната, лепкава чернилка която я има в комина. Коминът и розетката ще се използват. Комина е стандартен в панелките направен от бетон.
Нямам представа с какво се прави :?
С какво попринцип се измазва покрай розетките и може ли да се запълни отвор 5см?
infomar
Правих го с обикновен гипс и съм нямал проблем, но при мен не текат никакви неща от комина. Гипса не гори, бързо съхне и съм доволен. Някой го правят с лепило за плочки или хоросан, но не виждам смисъл.
MamaMy - майстор
Скоро и аз буйствах покрай комините и местих розетка. Преместих я с две педи на страни като вградих две кривки емайлирани в стената. Покрай тях всичко залях и запълних с теракол. Даже и да изгният след години лепилото ше държи оформен канала. Оставил съм лек наклон към ревизията навътре за да се стича евентуален конденз. Отвън покрай розетката и самата нея ги залепих с електричарски гипс. От най-евтиния, че стяга и по-бързо.
chapara - майстор
:?: И каква беше причината да я местиш с някакви си само 5 см :?
burkov - специалист
И аз вчера свърших същото.
За пълнеж ползвах няколко парчета от керемида и яко напълних с теракол.
Така като гледам няма къде да ходи.
За отгоре ще щапкловам с гипсова шпакловка.
tysonlkr - специалист
Аз почнах със церазит ЦМ 11 някакво лепило за плочки. Дали сгреших с избора си, теракол ли да търся?
Нанасям на няколко слоя, защото на него пише че не може слой по дебел от 1 см. Сутринта нанесох първия и сега като погледнах отвън на самото лепило се показала черна капчица :x Направо побеснех. Не мога да си обясня от какво е. Не е палено изобщо. Нормално през този сезон не излиза чернилката.
Възможно ли е това да е влагата от самото лепило където излиза?
Прочетох в друга тема, че за чернилката трябва да намажа с блажна боя. След това мисля да залепя и гипскартон да скрия гадостите. Как мислите ще спра ли гадостите?
Ще направя и наклон на вътре, но не знам дали ще тече навътре или ще избива около розетката. [-o<
infomar
Да не са падали сажди от горе, няма как за една нощ да избие каквото и да е. Предполагам, че си почистил добре преди полагане на замазката. Според мен това което си сложил пак става.

Тема "Запълване на отвора около розетка на комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: