• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
p.v.x написа:
Ако може да си намерите рейки от шатри.
Бели , леки , и се снаждат.
+1 Миналата година намерих такива на вторични. Взех ги за няма и 5-10 кинта.
Ноооо... имам от тънкостенни тръби - сплескани отдолу и подострени.
Ако някой ден изгният или не ми стигнат, ще влязат в боя и тези от шатрите. :-D
:partyman:
Hoвoceлckи - майстор
От три години съм с PVC фи-25. Съществена грешка беше, че ги рязах под ъгъл за да се получи направо заостряне. При набиването тръгват да полегват. Превъртам с ръка и при следващите удари се изправя. Не е кой-знае какъв проблем, но по-добре би било да се сплескват с нагряване.
teon - специалист
alex63 написа:
къде във Варна можем да поръчаме ф10
...ф10 е тънко...по-добре ф12...
kuger - майстор
teon написа:
alex63 написа:
къде във Варна можем да поръчаме ф10
...ф10 е тънко...по-добре ф12...
Тънко, тънко, колко да е тънко?
Вече 10 години ползвам такива колове /ф10/, единствено искат боядисване през няколко години.
Като ги забивам, ако хванат "кривия" път ги "моля" малко грубо. После употребата ги "съветвам" на един чатал на бадема.
За тия години един не ме е предал.
От къде?
Първия арматурен двор ще ти насече колкото искаш. За 82 пръчки по 1,80 м ми вземаха на времето около 120-130 лв. Поне са вечни, стига да не ги усвоят "тъмнозелените"!
П. Петков - специалист
Hoвoceлckи написа:
От три години съм с PVC фи-25. Съществена грешка беше, че ги рязах под ъгъл за да се получи направо заостряне. При набиването тръгват да полегват. Превъртам с ръка и при следващите удари се изправя. Не е кой-знае какъв проблем, но по-добре би било да се сплескват с нагряване[/b].
Плюс три радиални отвора ф1,5 мм, разположени на 120 градуса в една равнина близо до "затапването", съставни муфи над петдесетия сантиметър, за избягване приплъзването на превръзките, както и периодичното им, "дозирано"пълнене с вода за "капково" напояване непосредствено в корените. :)
vlax - майстор
Да покажа моята конструкция за домати ,която направих и ползвах за първа година и мисля по същия начин да продължа и за в бъдеще. 9 циментови кола за лозе,две лехи,на всяка леха по 3 реда поцинкована тел,общо 62 корена домати.Пробих циментовите колове и поставих по 3 щилки на кол дълги 50 см М12 с гайки,за които са захванати теловете на двете лехи едновременно.
Като се увеличи снимката се вижда,няма как да го обясня по-точно.
Изображение
Изображение
Изображение

Хидразин ,почвата казваш по-напред ти е камениста като моята,защо не пробваш с мулчиране,много е 2-3 пъти поливане на седмица.Аз съм мулчирал с найлон и поливам веднъж на 4-5 дена,и така трета година,доволен.
kuger - майстор
vlax написа:
Да покажа моята конструкция за домати ,която направих и ползвах за първа година и мисля по същия начин да продължа и за в бъдеще.
Добро е, обаче сеитбообръщение не правиш ли? Аз всяка година сменям местата на посевите си.
vlax - майстор
kuger написа:
vlax написа:
Да покажа моята конструкция за домати ,която направих и ползвах за първа година и мисля по същия начин да продължа и за в бъдеще.
Добро е, обаче сеитбообръщение не правиш ли? Аз всяка година сменям местата на посевите си.
Както се вижда на първата снимка съм направил 3 лехи за да мога да местя зеленчуците
Hoвoceлckи - майстор
П. Петков написа:
съставни муфи над петдесетия сантиметър, за избягване приплъзването на превръзките, както и периодичното им, "дозирано"пълнене с вода за "капково" напояване непосредствено в корените. :)
Би ли споделил нещо повече за тези муфи? Снимка?
И за дозираното пълнене. Как го правиш? За колко време стига?
krismarg - специалист
Моята конструкция е от правоъгълни профили през 3 метра, с 2 реда телове и доматите са привързани със сезал. Редовете са 2х2 през 70 см. Мятам зеленчукова мрежа, отгоре найлон и до едно време става парник. После пази от слънце и градушка. По евтино и удобно е от дървени колци за по един лев. 2 метра номер10 арматура при 1,32лв за колограм излиза 1,3лв за колче.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Колци за домати- какви" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: