Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Надявах се ,че като само подменя котлите и проблемите ми са решени
А какви са били проблемите ти? Само хамалогията с дървата ли?
LazarGanev - "Велик майстор"
churov написа:
Аз пак по моята болка :) . НАстройките ми ги направиха от фирмата продавач-точно както са в книжката . Малко нелогично ми се струва мощностите на вентилатора да са 46% на Р3 , 43% на Р2 и 40% на Р . Така или иначе цял ден работи на Р3(14-15 градуса темп. външна)и много рядко превключва на Р2 и пак се връща на Р3 .... за Р1 и съспенд и дума не може да става....къщата ми е перфектно изолирана - нямам топлозагуби - системата ми НЕ Е нова -14 години с перолиза...и никакви проблеми , нямам стаен термостат - радиатори 26 кв ,но в деня Х бях спрял няколко-остатъчни радиатори около 21-22 кв. с тези радиатори съм се топлил през годините . Грейкото следи температура на водата и нямам стаен термостат....Просто замених пиролизния котел с пелетен.....а , щях да забравя - за около 15 часа изпапа 5 чувалчета бонбони (пелети) :) Май ще бия рекорда за най- голям разход :-D
ПП ако някой компетентен се смили ,осигурявам транспорт , заплащане , а и ракийката ми не е лоша ;)
Не знам кое ти се струва нелогично, заводските настройки са си много добри и разходът ти е съвсем нормален при постоянна работа на котела. Проблемът ти е според мен, че няма кой да спира котела. Колко градуса стигна температурата у Вас?
Проблемите бяха единствено свързани с хамалогията . Наистина нямам управление вътре ,но с некомпетентния си мозък , се надявах ,че този котел ще се държи подобно на стария - там си достигаше зададената температурата на водата и си я поддържаше - термоглавите на радиаторите си поддържаха избраната топлина по стаите . При това топло време ,да не успява да достигне 65 градуса - това ме учудва -какво да очаквам ,когато вън стане -10 гр.
Със заводските настройки не стигна и 60гр. Понадух малко вентилатора и намалих температурните ралики за модулиране и така стигна до 65 при зададена 70 гр....
Да в къщата стана доста топло ,но това не би ли следвало да помогне за достигане на зададената температура? Нали термо главите изключват радиатори....
,,Проблемът ти е според мен, че няма кой да спира котела''
когато няма кой да го спира ,не би ли трябвало да стига зададената температура? Защо стария котел си стигаше температурата на водата без вътрешно управление?
Miro4774 - специалист
И аз имах такъв проблем и грам не разбирах от горелки. Но се наложи да си дооправя и сега мисля, че всичко е Ок. За начало намали термо главите второ сложи стаен термостат и трето увеличи малко подаването на п2 и п1 и малко въздуха увели. Както Лазар казва нас не ни интересува тем. на водата а температурата на помещението. Когато запалва ще работи на п3 после минава на п2 и след това п1. След определено време стайният ще я изключи и всичко ще се повтори отначало.
dorzo - специалист
Да питам.Горелката може ли да се управлява чрез GSM модул?
LazarGanev - "Велик майстор"
dorzo написа:
Да питам.Горелката може ли да се управлява чрез GSM модул?
Всяка горелка може, включително и тази. Но няма вграден, трябва да се ползва външен. Досега не съм срещнал клиент с подобни нужди, пиктането е само предварително и информативно.
dorzo - специалист
Просто където е горелката(на вилата) няма интернет.На мястото на стайния термостат ли се връзва?
gnt69 написа:
Пиролизния щом е монтиран от фирма са му сложили трипътен иначе няма гаранция. Поне при атмосите е така. Дай малко повече обяснения поне стопли ли къщата с 5 чувала пелети.
Е,явно при Ереато не е така :) нямам сложен трипътен нито при монтажа на пиролизние(от една фирма ) ,нито ми монтираха при пелетния (друга фирма).....
Какво да стопя стаите ,като то и беше топло времето :)- пак казвам ,експеримента беше при 14-15 градуса навън,водата в системата по време на запалването беше 22-23 гр. - къщата ми е идеално изолирана с южно изложение....
andy_forresite - майстор
Толкова е било и в стаите като си припалил - 22 града. Виж сега, без значение е каква е била температурата навън. Ти си поставил на управлението и горелката задачата да достигнат еди си колко градуса и да останат там. Те са го направили и ще продължават докато има бонбони за хрупане. Просто няма кой да им каже кога да спрат :) Термоглави нямаш, стаен термостат нямаш ... и трипътен нямаш. Трябвало е да спре тока :) Системата ти с толкова зоб се е загряла доста добре, та по някое време дали си бил с трипътен или без е било все тая.
gnt69 - майстор
churov написа:
gnt69 написа:
Пиролизния щом е монтиран от фирма са му сложили трипътен иначе няма гаранция. Поне при атмосите е така. Дай малко повече обяснения поне стопли ли къщата с 5 чувала пелети.
Е,явно при Ереато не е така :) нямам сложен трипътен нито при монтажа на пиролизние(от една фирма ) ,нито ми монтираха при пелетния (друга фирма).....
Какво да стопя стаите ,като то и беше топло времето :)- пак казвам ,експеримента беше при 14-15 градуса навън,водата в системата по време на запалването беше 22-23 гр. - къщата ми е идеално изолирана с южно изложение....
Според мен си и за стаен термостат и за трипътен вентил.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: