Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Въздуха преминава по тръба ф-40 отива до една кутия в която се пуша отгоре количката ,отдолу и отстрани между двете има пространство ,но в горния край е затворен с един ръб на кошницата ,иска не иска въздуха минава само през кошницата .Дъното на кошницата е решето ,обаче ма отворчета и на другите три страни на кошницата пробити на 3 Санта нагоре от дъното и .отиди до някой магазин за пелети камини разгледайте количката .
Не знам защо обаче никой не оценява часовете вложен труд и знание - те не струват ли пари?
Не всеки цитат е реклама, пък и наистина за вас времето очевидно не струва пари...
zaza73 написа:
zaza73 написа:
Slavchev написа:
Защо да се мъчи човек, като има български много добри пелетни горелки. Вземете тази например - Bisolid GP. Позволява да се изгарят и нискокачествени дървесни пелети с високо пепелосъдържание и с диаметър Ø 6-8 mm.
:tonqe: Ами мъчим се ...не ни се дават по 2000 лв...Направих си за 600-700 лв. самопочистваща.Такава исках (безгрижна).Пък и моята и тя е българска... :yawinkle:

Но да не забравяме....форума е "Направи си сам". :partyman:
Звучи ми като реклама.......Не си прочел правилата на форума.....
Пък и не знам дали има значение,Срува ми се , че няма да чуем от тебе мнение ...
Slavchev
Последно активен на:чет сеп 15, 2016 1:37 pm

Такива като тебе ....много .
Не знам какво друго да кажа...Нека всеки сам да прецени за теб.
шоп - майстор
Slavchev, мъча се да те разбера, но не мога. Това е форум направи си сам. Едва ли ще получиш подкрепа от някого, а едва ли ти е и нужна.

Защо не погледнеш от друг ъгъл. Ами ако на даден човек хобито му е да майстори? Без значение какво: платки, жици, метали, дърво, машини, мебели...
Едва ли ще го разбереш, но това време прекарано с хобито си и удоволетворението по време на работа и накрая не се описва.
zaza73 - специалист
Много точно ...казано.Удоволствието , което изпитваш по време на направата и след това , когато заработи...не може да се обясни.Мисля си ,че човек трябвя да се усъвършенства и да трупа знания и опит . Когато желанието за това изчезне (има много загубили това желание) у хората ,живота някак си....губи смисъл.Живеем в свят , където всичко ние "поднесено"...Трябва просто да напишем Google и да прочетем. За това си мисля Slavchev , че дори и най-добрата горелка , може да се доработи...да стане по добра.Просто да хване човек флекса и аргона и да започне.Мисля , че началото , човек да седне и да започне е наи-трудно..Захване ли се...нещата идват от самосебе си .Да не се отчайваме от първите провали .Да не забравяме , че зада се оправи нещо , първо трябва да се обърка.
Успех пожелавам на всички.Тук в форума е събран много опит и наблюдения.Просто трябва да се прочете.
filmatoplo - майстор
:) Днес поставих вентилатора ,много труд ми отне - цял ден .направих кутия 21 на 14 и 38 см висока ,с капак отгоре да се чисти ,странично направих отвор ф-90 захванах вентилатора с 4 болчета 6 мм .кутията надянах над отвора за кюнеца , захванах кутията със самонарезни ,капачето отгоре също .всичко залепих с термосиликон .Да ви кажа всичко ще ми отнеме поне 5_6 дни ,като не давам пари за пелети камина така е ,ама как като толкова други дупки има за запушване :wink: .
gnt69 - майстор
filmatoplo написа:
:) Днес поставих вентилатора ,много труд ми отне - цял ден .направих кутия 21 на 14 и 38 см висока ,с капак отгоре да се чисти ,странично направих отвор ф-90 захванах вентилатора с 4 болчета 6 мм .кутията надянах над отвора за кюнеца , захванах кутията със самонарезни ,капачето отгоре също .всичко залепих с термосиликон .Да ви кажа всичко ще ми отнеме поне 5_6 дни ,като не давам пари за пелети камина така е ,ама как като толкова други дупки има за запушване :wink: .
Както викаше колегата от Дряново. Га обръщаше лятото чехкините на плажа не рева. Майтап.
Всичко отнема време повече отколкото сме предвидили. Аз преди месец правих бункер.точно един ден. Мериш, режеш, чудиш се дали е точно. А един колега го нарисува на компютър, занесе картинката на една мебелна фирма, резнаха му го за 20 лв, и го сглоби за половин час. Но кеф цена няма, сам да си го направиш. :partyman:
filmatoplo - майстор
Ами пипкава работа ,камината на третия етаж ,пък режа с флекса и заварям долу ,качих се и слезнах поне 10 пъти . :wink: Един комшия се развика че вдигам шум ,та да не го бия и утре да ме съди се местих зад къщи ,това ми отне допълнително време . За чехкините ....... :heart:
Trohito - помощник
filmatoplo написа:
Ами пипкава работа ,камината на третия етаж ,пък режа с флекса и заварям долу ,качих се и слезнах поне 10 пъти . :wink: Един комшия се развика че вдигам шум ,та да не го бия и утре да ме съди се местих зад къщи ,това ми отне допълнително време . За чехкините ....... :heart:
Сподели опит за работата само с тягата на комина ако имаш наблюдения. Иначе за кутията на кошничката отдолу реших да ползвам самото пространство, в което се пъха пепелника. Шнека и кутията ще бъдат като чекмедже обърнато обратно с отвор, в който да се поставя кошницата отгоре.
filmatoplo - майстор
Ами само с тягата на комина е трудно ,ако газовете не са достигнали 100-120 градуса не дърпа има опасност да върне огън ,то даже трудно пали .

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: