Най - вълнуващия въпрос зимно време.
borisov3252 - напреднал
Здравейте,

Ползвам пелети 8ца (Рехави, без гланц) от с. Покрайна обл. Видин (Олимекс) през изминалия сезон минах с 2800 среден разход от 18кг (3 дни 2 чувала) до 37 кг (2 дни 3 чувала) при -20 на денонощие.

Ползвам Greyko RB20 с котел Greyko 30, конвектори BPS FCE 22

Добре изолиран 90кв
Подържам вътрешна темп 21 гр. в дневните стай и 19гр в спалните.

Проблема ми е, че имам остатъчна топлина и вдигам градус въпреки заданието когато навън времето е над 10 градуса.
Подържам системата на 42-44 градуса.
След като се стоплят стайте за 2-3 часа работа започвам да катеря нагоре.
Кой с колко най-малко въздух и пелети е накарал да гори плавно ?
F. Load 60 1 степен ми е 1s / 42% / 57s на престояли 1 лято пелети в бункера, преди беше 60s
gnt69 - майстор
Нагласи му таймерите да работи по график за да не вдига температурата. Друг вариант вземи стаен термостат той пак има няколко температури и времена които контролираш / моя има 7 часови зони/. И каква е тая температура 42 градиса с подово ли си. Може би ти трябва и тръпътен.
m0m43 - специалист
Здравейте,

Понеже отскоро си взех котел и горел rb30, някой може ли да помогне със настроийките, или по точно, какво и кое да гледам при смяна на настройките на котела. Някъде бях чел че се гледа цвета на огъня и т.н. не но мога да го намеря.
За сега засякох че гори около 3,3кг на час (измерено като махнах шнека за 6 минути, и измерих подадените пелети след това x10)
Също така как процедирате със чистенето на котела и горелката.
judas - специалист
borisov3252 написа:
Здравейте,
кой с колко най-малко въздух и пелети е накарал да гори плавно ?
F. Load 60 1 степен ми е 1s / 42% / 57s на престояли 1 лято пелети в бункера, преди беше 60s
На 1 степен ми е 1s / 50s / 34%.
filmatoplo - майстор
:) Или как да накараме Грейко да Къкри . :wink:
iavorjj - напреднал
Здравейте,явно настъпи сезона и стана страшно...ще се наложи да си монтирам сам горелка rb30 на котел грейко пак rb30 и то не по мое желание,а от протакане от един дистрибутор и съответно сега няма кой да го направи...Та въпроса ми е може ли малко насока трудно ли е,има ли фланци в комплекта на хотелската,отстрани или отпред на вратата да я сложа.Средно къдърно мйасторче съм сменям агренажи,шпакловам,водопровод слага и т.н.Смятам че ще справя.Явно по Софийско има много глад за дистрибутори 3м.мотаене и сега-"ми то няма да може да стане скоро".Да се ама с малкото детенце няма вариант да не стане скоро :?
Моля ви за малко насоки :partyman:
judas - специалист
iavorjj написа:
Здравейте,явно настъпи сезона и стана страшно...ще се наложи да си монтирам сам горелка rb30 на котел грейко пак rb30 и то не по мое желание,а от протакане от един дистрибутор и съответно сега няма кой да го направи...Та въпроса ми е може ли малко насока трудно ли е,има ли фланци в комплекта на хотелската,отстрани или отпред на вратата да я сложа.Средно къдърно мйасторче съм сменям агренажи,шпакловам,водопровод слага и т.н.Смятам че ще справя.Явно по Софийско има много глад за дистрибутори 3м.мотаене и сега-"ми то няма да може да стане скоро".Да се ама с малкото детенце няма вариант да не стане скоро :?
Моля ви за малко насоки :partyman:
https://www.youtube.com/watch?v=A9LJQKaHaJs
magvt - специалист
С котел виадрус съм, при монтажа на горелката ми казаха да не пипам ръчката за задушаване на огъня, клапата преди кюнците, но въпроса ми е по този начин не отива ли повечето топло в кюнците които доста се нагряват и няма ли горелката защита от връщане на тягата назад, поне така пише в сайта

Негорима гъвкава тръба – фламекс
Невъзможност да се осъществи „обратен пламък”, дори с извадена гъвкава тръба.
шоп - майстор
magvt,
първо премери температурата на димните газове. После ще получиш съвети какво да правиш.

Досега не съм виждал нито един виадрус да работи на пелети със 100% отворена клапа на димните газове. Обикновенно работят от 50 до 100% затворена клапа.

Има и нещо друго, ако котела ти не е добре уплътнен ще припушва при 100% затворана клапа.
Успехи!
magvt - специалист
За припушването ще го нагодя на принципа на пробването, а и без това ще сменям въжето на вратите, че е доста старо и не държи добре.

За димните газове с какво да ги измеря, не е ли показателно че кюнците парят и не могат да се пипнат с ръка, мой познат каза че неговите са студени

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: