Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
6osi6, има ли я публикувана някаде целата информация, защото продължавам да съм мнителен. Външната влажност е дадена, а влажността на изследваният продукт, който е основният параметър не е посочена. По подразбиране ли трябва да са еднакви?

Ако я има моля за линк за да видя.
6osi6 - майстор
шоп написа:
моля за линк за да видя.
Изследвания за определяне на гориво-техническите характеристики на продукти от растителна биомаса.
Научна конференция ЕМФ 2012. ТE и ЯЕ. 63.

http://www.iaea.org/inis/collection/NCL ... 050811.pdf
fill - специалист
6osi6 написа:
шоп написа:
моля за линк за да видя.
Изследвания за определяне на гориво-техническите характеристики на продукти от растителна биомаса.

Бах ти нучниците... Кво е туй нящо "топлина на изгаряне"...За температура съм чувал...ама...
И за капилярна влага съм чувал...и за дървесен спирт...
Тия или ядат доматите с колците,или си мислят че яз ги предпочитам така....
Употребявам спирт,сравнително често...За 50 години па оти един път не пробвах дървесен... :?
Пелети съм пробвал достатъчно , и взех пак от Опака до Попово .На място ходих , от широколистни са , хората казаха че са 100 % акация ! Поогледах се в базата и не видях иглолистни , но ми се стори имаше и други широколистни освен акация .350 лв. тон от там. не са евтини но съм доволен от тях. Почти не остава пепел
gnt69 - майстор
6osi6 написа:
шоп написа:
моля за линк за да видя.

А нас със слънчогледите що на няма тука.
roland - специалист
Моят опит с широколистни пелети не е добър. Казано честно, предпочитам иглолистни. Първо по - лесно горят, по - добре изгарят, по - жълт и светъл пламък правят. Широколистните ми правеха жар, не изгаряха веднага, което водеше до затрупване на пепелника с нови пелети върху жарта от старите, т.е. необходими са нови настройки на камината, поне според мен. Мислех си, ако се настрои за пелети, които държат повечко жар, може би ще е по - икономична, но това са си само мои размишления и несполучлива теория. От широколистните не съм виждал клас А1 или поне не изглеждат като такива. Широколистните ги правят предимно от клоните барабар с листата, а листата преобладават. Друг плюс на иглолистните е, че самата им дървесина съхне много по - бързо, което предполага по - ниски стойности на влага.
За всичко казано по - горе не съм сигурен. :partyman:
4799inpl64 - специалист
Ако се замисли човек-защо ли един дядка от село дет не може да се подпише си разпалва кюмбето с чамови подпалки и после ръга дъбови и букови цепеници-трябват ли му таблици да разбере кое за какво е
andro440 - майстор
Кефиш ме
4799inpl64 написа:
Ако се замисли човек-защо ли един дядка от село дет не може да се подпише си разпалва кюмбето с чамови подпалки и после ръга дъбови и букови цепеници-трябват ли му таблици да разбере кое за какво е
andro440 - майстор
Аз пък горя черупки и костилки и всякакви други смлени лайна ,,,на горелката нищо не и става , и какво да и стане като е от неръждаема стомана ? Важно е да е евтин продукта за горене -да отлага пепел -на седмица по половин кофа ,но това не е проблем . Катран по котела -защитен слой от корозия !
simeon_86 - напреднал
4799inpl64 написа:

Въпросът е, защо дядката не се отоплява на чам, а минава на дъб и бук.
Последна промяна от simeon_86 на чет окт 13, 2016 1:11 pm, променено общо 1 път.

Тема "Широколистни или иглолистни пелети. Предмства и недостатъци." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: