• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 75
Ел. инструментите. Консумативи.
jekasus - майстор
Chefo77 написа:
По-скоро от "Промо-машинарийката" :)
Гледай сега, как искаш да ме откажеш от инструмент на Макита... :-D
Chefo77 - майстор
jekasus написа:
Chefo77 написа:
По-скоро от "Промо-машинарийката" :)
Гледай сега, как искаш да ме откажеш от инструмент на Макита... :-D
Защо, не знаеш какво е "Промомашини" ли?
jekasus - майстор
Явно не знам, но Кумай похвали тая машинка, в моя работа не се изискват големи мощности, редукция на обороти си имам и таман погледнах към Макита...
jekasus - майстор
Разбрах, какво е промомашини, но май нямат сайт, а аз пък нямам фейсбук... :-D
Shift - специалист
jekasus написа:
Shift, от "железарийката" ли го взема?
Практикер, още няколко дни е на 119лв, което за такава Макита е супер. Има например Райдър-и на 180 диск с реглаж за 99лв, но аз предпочтох поне веднъж да съм в светлосиньо. Със 7-8 диска, та на 130. Няма плавен старт, няма реглаж, но пък се надявам да е желязна.Действително си личи качеството,но личното ми мнение че за домашен майстор Макита е скъпо удоволствие, освен ако не искаш да оставяш инструменти на следващите поколения. :lol:
Ето например сега чудя какво да срежа или пилна,че ми е кеф още, ама то само ще изскочи. А някой майстор вече да й е навъртял няколко часа работа.
Chefo77 - майстор
Отрежи някой стълб на Енергото, гаранция ще им направи впечатление и ще остане за следващите поколения :lol: :lol:
Чираче - майстор
В момента се чудя какво да предприема. Моя малък ъглошлайф на Метабо W7-115 излезе от строя след 13,5 г вярна служба. Просто се разпадна колектора на ротора, и успя да счупи единия четкодържател. В сервиза на Киров в Пловдив ми обявиха цена за ротора 108 лв., и за четкодържателя около 10 лв. От огледа, който направих, всичко останало е нормално. Лагерите са добре, пиньона и короната също. Не ми се ще да се разделям с него, но тоя ремонт ми е прекалено висок. Ако го ремонтират в сервиза, ще ми струва поне 25 лв отгоре. Какво ще ме посъветвате, като за пенсионер.
Chefo77 - майстор
Адаш, недей да задаваш такива въпроси, че ще помисля за роднинска връзка между теб и Тинки. За ъглошлайф, който нов струва 150-160 лева, 110 лева за ротор е меко казано смешна цена. Още по-учудващо е да има човек, който да ги даде + ремонта. Хвърляй го резервен в гаража и отнасяй или една такава малка Макита (градския ти има), или ако искаш регулиране на оборотите - 7-115 Е на Бош. И двете шлайфчета са тънки и удобни, като Боша е по-ергономичен. Той е на 140-145 лева, на Макитата по-горе пише. Ако искаш константна електроника с или без регулиране на оборотите - Бош 850 C или 850 CE. И двата са на под 150 лева, но са по-груби от горните два.

Метабо го забравете за известно време - не и докато Ташев не започнат вноса. Киров НИЩО НЯМАТ като части, а Ташев няма да поддържат техните машини гаранционно.
Avas_co - майстор
Абсолютно съм на мнението на Чефо, няма никакъв смисъл да се инвестират пари в тая машина.
Аз, лично имам подобна драма с един перфоратор, към който имам почти сантиментални чувства, е да де ама, не ми a се набиват пари по ремента му( че е над 10 годишен), та май ще забия една Макита 2740.
Към предложенията на Чефо бих добавил и 750 ватовия модел на Крес, който е горе долу в диапазона на ремонта на това Метабо,много сладка малка и компактна машинка, на която единствения косур е, че кабела е дълъг, но калпав и се прекъсва, аз последно се разбрах със сервиза им да си го оправям сам, че май още е в гаранция машинката.
Имам и шлайфче на Метабо, което много ме радва, но като чуя за сервиза на кирофф и ... та в тая връзка, ако Чефо е в час, че Метабо ще имат нов представител, ми това е ЧУДЕСНО.
Като цяло мисля няма по-добра оферта на пазара от Makita GA 5030 R в момента.
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 75

Тема "Да се похваля" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: