• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Mega - специалист
Здравейте,

Колеги имам да слагам плочки в коридора а имам известна денивелация (към 3 см.) идваща от слагене на дюшаме + изолация от OSB в стаите! Един майстор ми каза, че може да не повдигам нивото със замазка а да сложа и в коридора OSB под плочките?

До сега не съм чувал подобна идея, но ми се вижда примамлива относно изолационните свойства на OSB-то.

Та въпроса ми е, някой правил ли е подобно нещо? Възможно ли е? Оправдано ли е? Качествено ли става и как се реализира?

Предварително благодаря!
velsi - Почетен майстор
Едва ли ще намериш някой да го е правил. Ясно ти е защо. Това не е масова практика. Аз също съм си го мислил преди време. Аз бих използвал полиуретан за залепване на плочките и бих ги фугирал със силикон.
Master_Kenobi - V.I.P.
velsi, полиуретанова пяна ли имаш предвид? :? Или нещо друго?
velsi - Почетен майстор
Имам предвид полиуретанова паста. Има я в разфасовки като силиконите, има и на "салам". Лепи много здраво и е гъвкава и еластична. Не е много по скъпа от обикновения силикон.
Master_Kenobi - V.I.P.
Аха, ясно. Не знаех, че има такава. Тогава не може да не стане както си го описал, освен ако основата не се люлее като въжен мост. :lol:
velsi - Почетен майстор
Давам пример:
EMFIMASTIC PU 15, 25, 50 BATIMENT са еластомери на еднокомпонентна полиуретанова паста, бързополимеризираща при контакт с влагата на въздуха, като се превръща в здрава еластична връзка, непроницаемо залепваща повечето от традиционните строителни материали.
EMFIMASTIC PU 15, 25, 50 BATIMENT се използват за свързване и фугиране на леки и тежки строителни елементи от дърво, алуминий, PVC, фугиране при традиционното строителство, лепене на бетон, керемиди и теракота.

http://www.maxim.bg/emfi/pu.htm
Mega - специалист
... С две думи да не се занимавам с глупости и да си карам както си баба знае с повдигане на нивото и после с лепило за плочки?
Master_Kenobi - V.I.P.
Защо, напротив! Мисля, че подкрепихме идеята. :) Нали OSB-то ще легне здраво отдолу.
Mega - специалист
... А как да хвана достатъчно здраво OSB-то за цимента? Само с лепило достатъчно надеждно ли е?
Master_Kenobi - V.I.P.
Зависи от лепилото. Има много яки монтажни лепила навсякъде. В туби като силикон. Избирай между марките Бизон, Момент, Церезит. Между 8 и 11-12 кинта е цената и това е съществено в случая. Да не ти стане златен тоя под.
  • 1
  • 2

Тема "Плочики върху OSB?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: