Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Комина преохлажда много бързо. Търси Ткомин=100-120*. Иначе комбинацията е добра - въпрос на донастройки.
andy_forresite - майстор
Ама на коя мощност да търси 100-120? Те са три.
n.ganev - майстор
andy_forresite, мене ли питаш?
Отговори на човека защото чета че настрои доста RB-та в последните няколко страници. Ама няма как с изходяща вода от котела на Т=42* да имаш добро КПД. То имаше и колеги дето ни ос'аха и опикаха, че Видите ли "братя Ганеви вземали парите на клиентите и ги лъжели с газанализатора и после си набиват пръчката при комшията да вземат и неговите" ама сега гледам пишат,че с тази маймунка може и да се получават някои неща АджЪба.
gogosto - специалист
Аз пуснах горелката от една седмица. Бях настроил 55 градуса после вдигнах на 60. Пуснах програмирано само сутрин и вечер за по 3 и 4 часа да работи. Нямах течове. Днес дистрибутора вдигна температурата на 65 (с логиката да не се отделят кондензи по котела, което е правилно по моя преценка). Два часа и трябват на системата да свали от 3-та на 2-ра степен. На трета дойдоха проблемите с теча. Чудя се как така мислех, че поради ефективността на изгаряне би трябвало да няма катран и течове но уви пак имам неочакван проблем за решаване :(
n.ganev - майстор
Инсталациите които пускам в момента работят по30 мин. на трета и след това 2-1-2-1 при зададени 70*.
kalin72 - майстор
n.ganev написа:
Инсталациите които пускам в момента работят по30 мин. на трета и след това 2-1-2-1 при зададени 70*.
Мисля, че и моята така работи....по-сериозни надблюдения - след по-малко от 2 месеца, тъкмо и виното ще е станало .
n.ganev - майстор
Защото направи много подобрения.
n.ganev - майстор
andy_forresite - майстор
Теб питам, Н. Ганев :) Понеже всеки си е настроил степените на различна мощност и разход, по-добре да се уточни при 1 кг/час, което считаме за 5 кв при все че не е, температурата на кюнците трябва да е хх градуса; при 1,5 кг/час - хх градуса и т.н.
kalin72 - майстор
n.ganev написа:
Точно. И затова съм благодарен на всички ви тук :)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: