Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
Ето тука има някакви термометри които може да вършат работа.
http://www.banggood.com/search/stainles ... gauge.html
шоп - майстор
Ползвам подобни със 10 и 15 см сонди. До 350 и 500 градуса са. Отдолу имат и резба и гайка. Много съм доволен. В ОЛХ и Базара ги има по 10-15 лв.
vrangelov - специалист
Знае ли някой, дали има проблем, ако сондата на термометъра не е набита докрай. При мен фуксът е 200mm, а термометърът е 250mm. Ако остане така, дали ще показва коректно?!? Смяната на термометъра не е вариант, защото съм го избирал да е с голям циферблат (80mm) и да показва до 500°C (350°C са ми малко). Димоотвода обаче ще си го правя сам и мога да го разширя на мястото, където ще е термометърът.
gnt69 - майстор
Не би трябвало важното е сондата да е вътре в кюнеца.
vrangelov - специалист
Самите търговци пишат, че заради регулируемия конус и дължината от 250mm пасвал на всеки кюнец. То е ясно, че пасва, но нали ни трябват коректни температури на горещите газове, а те се намират в средата на димоотвода.
Пишат още, че служел за определяне качеството на горене, като само с един поглед се разбирало дали котелът образува сажди.
Това го разбирам така, че трябва да го монтирам без допълнителна гилза и да го вадя от време на време, да гледам, дали има сажди по него.

Ето го! Разбира се не съм го взел на тази цена. Някой търговци нямат срам.

Поздрави!
шоп - майстор
Според мен също няма да имаш проблеми ако термометъра не е вкаран докрай. Винаги съм се чудил на този тип термометри, къде се намира сензора :? :? :? Може би на върха му :?

Все пак където и да е, цялата сонда е неръждаем метал, а това е отличен проводник на топлина. 1-2 градуса, за такъв аналогов термометър едва ли ще ги отчетеш даже.

Все пак ако искаш цялата сонда да е монтирана и да не правиш втулка, може да монтираш термометъра под 45 градусов наклон в димоотвода. :)
vrangelov - специалист
Ако сондата е от неръждаем метал, супер! Тогава няма да имам никакви притеснения. Ако е от обикновена стомана, тогава лека полека ще се изяде от саждите. За сега, като е чисто нов,лъска отвсякъде и не се разбира от какъв метал е.
5-10 градуса разлика никак не ме бъркат. Ще го използвам най-вече да следя, дали котела е станал за чистене Ако много скоро след почистване започне да вдига градусите, ще се правя, че не го виждам.
Ще има и още една функция, но за нея ще пиша, като го пусна, а това ще е чак следващата есен.
Това за 45° и аз съм си го мислил, но не на правия участък, а да го сложа на свивката(тя ще е на 90°). За съжаление там не ми е удобно да го виждам.

Поздрави!
шоп - майстор
Ако не е тайна, за колко пари си купил термометъра и имаш съмнение, че не е от неръждаем метал?
Защото аз купувам за по 1.5 до 2$ бройката неръждаеми термометри 250-350-500 градуса със сонди 5-10-20-25-30 см.

сондите с дължина 5 см ги ползвам за солари. Тези със 15-20 см. сонди - за отоплителни системи.
Този на снимката е с 30 см сонда и е до 300 градуса. Просто ми се намираше в чекмеджето под лаптопа и него го снимам. Хвърлих преди 1-2 години няколко бройки в солена вода: неръждаеми са :-D :-D :-D

Значи са определено оригинални-китайски:-)

Прикачен файл

SAM_8910.JPG

Прикачен файл

SAM_8908.JPG
vrangelov - специалист
За около 35 лева. Такива цени, като тези, които си дал, никога не съм виждал.
В солена вода ли трябва да го потопя, за да видя, дали е неръждавейка?
idealist - специалист
vrangelov написа:
....
В солена вода ли трябва да го потопя, за да видя, дали е неръждавейка?
Вземаш кафяна лъжичка син камък и го разтваряш във вода (200 - 300 мл).
Капваш една-две капки в/у метала и ако не се оцвети (метала) знаяи е неръждаема
стомана. Черната стомана се оцветява в червеникав цвят.
Можеш да експериментираш в/у ножове, вилици, лъжици и т.н.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: