• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Супер колега! Изглежда много добре!
Следя темата от доста време, чакам с нетърпение да напишеш колко ти е излязла къщата.

На мен днес ми излезе Визата за проектиране, сега действаме нататък и се надявам на пролет да сме готови с документациите и да почваме да строим.

Имам също така и един въпрос–
Ако имам сондаж в дворното място, дали ми е нужен предварителен договор с ВиК?
Абе по просто казано – Трябва ли ми Водомер?

Мерси!
vsterev - специалист
Да трябва ти, иначе няма как да получиш "удовсоверение за въвеждане в експлоатация" /акт16/.
vsterev - специалист
mimilisa написа:
stivemaster написа:
Не знам какво е близко до твоя акъл, но ще си позволя да ти дам съвет- "Не всеки който те изкарва от лайната ти мисли доброто"
Това по повод това което си прочел за Итонг-а,че пиел по малко вода от керамичната тухла.По голяма простотия, като опит за лъжа, едвали можеш да прочетеш.
Ако имаш личен опит и лични впечатления от Итонг-а , ще се вслушам в мнението ти.
Верно е - Итонг-а не пие, той направо смуче :lol:
Добре де, тоя сондаж нали трябва все пак да се озакони по някакъв начин?
Защо ще ми е да прекарвам и вода чрез ВиК?

Между другото
Колко струват партидите за Вода и Ток?
Става въпрос за Варненски регион (ако това е от значение)
kr1100 - майстор
Anatoli_88 написа:
Добре де, тоя сондаж нали трябва все пак да се озакони по някакъв начин?
Защо ще ми е да прекарвам и вода чрез ВиК?
Между другото
Колко струват партидите за Вода и Ток? Става въпрос за Варненски регион
Сондаж - какво се има в предвид ? До 10м3 на денонощие за собствени нужди е регламента.
2010г съм минавал на съгласуване на проекта във ВиК Варна - водоснабдяване собствен водоизточник. Кладенеца ми е регистриран в Басейнова дирекция години преди това. /Вече се намира в сградата на ХЕИ то/. От ВиК ми искаха печат и подпис от Бас. дирекция/ по спомени 1 месец срок на съгласуване, такса не помня -около 10-15лв.
За партиди за вода скоро ще мога да кажа /кооперация направихме мръсен канал и водопровод.За водата не са минавали да пломбират водомерите още./
За ток - влез в сайта на ЕнергоПро.
присъединяване на временен обект монофазно -172,60 + 30 лв.
3ф - 354,48 +30
Има и тарифи за проучване - е няма да минеш без да те одерат и по тях :)
До 10м3 на денонощие? Че ние 3-ма човека да не излизаме от банята пак няма да можем да ги изразходим тея 10 кубика на денонощие. Това ако е верно, звучи доста добре. Понеже в моето дворно място, вода излиза на 7-8 метра и съм склонен да направя сондаж, дори и да ми излезе 2,000лв, те тези пари се избиват с времето, дет се вика.

А за тока за присъединяване с тези 172+30лв, предполагам имаш в предвид само за строителната площадка, или?
Ако е така, то тогава не ми е нужен такъв, понеже живеем в момента в съседния парцел.
Но все пак ще вида в ЕнергоПро за какво иде реч.

А да питам още нещо....
Има ли някой от форума с опит с плоските покриви на къща? Т.е. има ли някой с такава къща тук?
Или дори и с частичен плосък покрив?
Понеже обмисляме и такъв вариант за къща.. Къщата ще е на един етаж, около 120–150 кв. м., расчупена

Някой от форума има ли мнение за къща с плосък покрив?

Благодаря! :supz:
kr1100 - майстор
за строителна, после ново сурвакане- догодина ще го играя
Минал съм проучвне, проектиране и съм до врмянк. Но там се плаща за подновяване всяка година , а не съм го правил/ ползвам от друг мой працел. Та догодина ще видим как ще ми резнат главата
Grezinski - специалист
Anatoli_88 написа:
А да питам още нещо....
Има ли някой от форума с опит с плоските покриви на къща? Т.е. има ли някой с такава къща тук?
Понеже обмисляме и такъв вариант за къща.. Къщата ще е на един етаж, около 120–150 кв. м., расчупена

Здравей!

аз имам опит, вече 8 години съм по покривите ежедневно. Опитът ми показва, първо, че е много трудно да намериш качествен изпълнител и второ, че е по-скъп за направа от такъв с нисък наклон и външно оттичане. Също така, плоската покривна система има аксесоари, които почти никъде няма да намериш на склад, или ако намериш, ще са алтернативи на оригиналите, с доста по-ниско качество. Най-малкото, вентилационните елементи, до които имаш достъп, са от PVC, а не полипропилен, който е еластичен, здрав и устойчив материал. Разликата в цената на тези елементи е двойна.

Ако говориш за използваем плосък покрив, нещата са още по-сложни...

Поздрави!
vsterev - специалист
Anatoli_88 написа:

А да питам още нещо....

Аз съм с едноскатен покрив система Schlebach - доволен съм много, не е вярно, че е скъп!
от vsterev » ср ное 02, 2016 10:04 pm
Anatoli_88 написа:

А да питам още нещо....

Аз съм с едноскатен покрив система Schlebach - доволен съм много, не е вярно, че е скъп!

За железните плоскости ли говориш?
То доста интересно изглежда, ама... цените кви са, че не намирам нищо?
Тея плоскости на какво се държат, пак на дървен материал ли?

Като вали дъжд или градушка – да не става оркестър? хаха......
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "Изграждане на нова къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: